Η εταιρεία συνεχίζει να πρωτοπορεί αφαιρώντας το μαύρο πλαστικό – που ανακυκλώνεται δύσκολα – από όλες τις συσκευασίες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας της, μέχρι το τέλος του 2021.

Σε ένα νέο μέτρο για την προστασία του περιβάλλοντος προχωρά η Lidl Κύπρου. Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης, που αποτελεί μέρος του REset Plastic, της διεθνούς στρατηγικής του ομίλου Schwarz για το πλαστικό, στην οποία συμμετέχει και η Lidl Κύπρου.

Συγκεκριμένα με την πρωτοβουλία REset Plastic, ο όμιλος έχει αναπτύξει μία ολιστική, διεθνή στρατηγική που περιλαμβάνει πέντε τομείς δράσης:

  • REduce / Mείωση
  • REdesign (Επανα)σχεδιασμός
  • REcycle /Ανακύκλωση
  • REmove /Απομάκρυνση
  • REsearch / Έρευνα

Έτσι μειώνεται η χρήση του πλαστικού και κλείνει ο κύκλος της κυκλικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό,  η Lidl Κύπρου στοχεύει έως το 2025 στη μείωση της χρήσης πλαστικού κατά 20% και στη μέγιστη δυνατή ανακυκλωσιμότητα για το 100% των συσκευασιών των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας της.

Από την πρώτη µέρα λειτουργίας της, το 2010, η Lidl Κύπρου έθεσε υψηλούς στόχους πριν καν η νομοθεσία το επιβάλλει. Ο καταναλωτής πλήρωνε αντίτιµο για την αγορά κάθε σακούλας µε απώτερο στόχο τόσο την αποτροπή της χρήσης της, όσο και τη μείωση της αλόγιστης χρήσης της και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Lidl Κύπρου, πρώτη, απέσυρε οριστικά τις πλαστικές σακούλες µίας χρήσης 6 σεντς από τα καταστήµατά της και έκτοτε εξοικονομεί ετησίως 45 τόνους πλαστικού. Πρώτη απέσυρε οριστικά από τα καταστήματά της στην 01.01.2020 και τα πλαστικά μίας χρήσης, όπως καλαµάκια, ποτήρια, πιάτα, μαχαιροπίρουνα και μπατονέτες και έκτοτε εξοικονομεί ετησίως 7 τόνους πλαστικού.

«Στη στρατηγική μας για το πλαστικό ακολουθούμε μια σαφή προσέγγιση, η οποία συνοψίζεται στο τρίπτυχο: Αποφεύγουμε – Μειώνουμε – Ανακυκλώνουμε. Καταργώντας την πλαστική σακούλα µίας χρήσης, τα πλαστικά είδη μίας χρήσης, αφαιρώντας το μαύρο πλαστικό από τις συσκευασίες μας στοχεύουμε σε μία πιο ορθή χρήση του πλαστικού, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί από την εταιρία μας για τη μείωση του πλαστικού. Εργαζόμαστε με εντατικούς ρυθμούς πάνω σε διάφορες καινοτόμες ιδέες, αντικαθιστώντας και ανανεώνοντας τις συσκευασίες μας και θα ενημερώνουμε συνεχώς τους πελάτες μας για κάθε καινοτομία και αλλαγή», τόνισε ο Ιωάννης Καρανάτσιος, Mέλος Διοίκησης, Διεύθυνση Αγορών της Lidl Κύπρου.

 

 

 

 

 

 

 

Über das Top Employers Institute

Das Top Employers Institute ist die weltweite Autorität für die Zertifizierung von herausragenden Mitarbeiterbedingungen.

Wir arbeiten leidenschaftlich an der Gestaltung wirkungsvoller Personalstrategien indem wir Top Employer weltweit identifizieren und zertifizieren und durch deren Vernetzung die Arbeitswelt nachhaltig bereichern. Durch unser Zertifizierungsprogramm ermöglichen wie es Unternehmen ihre Mitarbeiterbedingungen zu bewerten und zu verbessern.

Das vor über 28 Jahren gegründete Top Employers Institute hat in diesem Jahr über 1500 Top Employer in 118 Länder und Regionen auf 5 Kontinenten identifiziert und ausgezeichnet. Zusammen haben diese zertifizierten Top Employer einen positiven Einfluss auf das Leben von über 6.000.000 Mitarbeitern weltweit.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • Lidl
Προηγούμενο άρθροEπανεκκίνηση της οικονομίας – Τι αλλάζει από αύριο 1η Ιουνίου
Επόμενο άρθροTo Gordon’s Gin εμπλουτίζει τη γκάμα του με άλλη μια γεύση