Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου συμπληρώνει, φέτος, 50 χρόνια προσφοράς προς τους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας και την κυπριακή κοινωνία γενικότερα. Με ευκαιρία τη συμπλήρωση των 50χρονων του Συνδέσμου, τα Κυπριακά Ταχυδρομεία εξέδωσαν επετειακό γραμματόσημο με σχέδιο το οριγκάμι χελιδόνι. Το εν λόγω σχέδιο αποτελεί, για τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, σύμβολο ελπίδας, στήριξης και ανακούφισης σε περίοδο δοκιμασίας και αφιερώνεται σε όλους όσους στάθηκαν δίπλα στο Σύνδεσμο, σε όλη την πορεία του. Το γραμματόσημο και ο Φάκελος Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας παρουσιάστηκαν σε Διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα».

«Μας τιμά η αναγνώριση του έργου μας από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία» ανέφερε η Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου κ. Μύρια Σταυράκη. Συνέχισε επισημαίνοντας ότι η ίδρυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου έγινε το 1971 από μια ομάδα εθελοντών, με εμπνευστές και πρωτοπόρους τους αείμνηστους Δημήτρη Σουλιώτη και Χακόπ Κεχεγιάν, οι οποίοι «έβαλαν στην άκρη τα ταμπού της εποχής για την ασθένεια του καρκίνου και στόχευσαν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών του τόπου μας». Κυριότερος σκοπός τους ήταν η παροχή δωρεάν φροντίδας σε ασθενείς με εμπειρία καρκίνου.

Σήμερα, ο Σύνδεσμος προσφέρει υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας στα δύο Κέντρα που λειτουργεί, την «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία και το «Ευαγόρειο» στη Λεμεσό,  αλλά και στα σπίτια των ασθενών σε όλες τις πόλεις και χωριά της Κύπρου.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος εξήρε το αξιέπαινο έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου και την προσφορά του στην κυπριακή κοινωνία, προσθέτοντας ότι η πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει εμπράκτως τον Σύνδεσμο.

Εκ μέρους των Κυπριακών Ταχυδρομείων, ο Αναπληρωτής Διευθυντής, κ. Παύλος Παυλίδης ανέφερε πως η έκδοση του επετειακού γραμματοσήμου αποτελεί μια ελάχιστη αναγνώριση για τα 50 χρόνια προσφοράς του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου στην κυπριακή κοινωνία και τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Το επετειακό γραμματόσημο για τα 50 χρόνια Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου κυκλοφορεί σε 110.000 αντίτυπα στην τιμή των €0,34. Ο Φάκελος Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας κυκλοφορεί σε 4.500 αντίτυπα στην τιμή των €0,70. Το σχέδιο και η καλλιτεχνική επιμέλεια του γραμματοσήμου έγινε από τον Μανώλη Εμμανουήλ.

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου παρέχει δωρεάν υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε  συνανθρώπους μας που τους άγγιξε ο καρκίνος για 50 χρόνια. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν ενδονοσοκομειακή περίθαλψη ασθενών και παροχή υπηρεσιών σε εξωτερικούς ασθενείς στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία, υπηρεσίες ημερήσιας νοσηλείας στο «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας στη Λεμεσό, κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα ασθενών παγκύπρια και σε 24ωρη βάση στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού, ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική στήριξη ασθενών και μελών των οικογενειών τους, προγράμματα κοινωνικής συμμετοχής ασθενών, υπηρεσίες φυσιοθεραπείας και χειρισμού λεμφοιδήματος, αρωματοθεραπεία, όπως επίσης και καθημερινή μεταφορά ασθενών από τις πόλεις τους στα ογκολογικά κέντρα σε Λευκωσία και Λεμεσό. Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας ανεξάρτητα από την κοινωνικό-οικονομική κατάσταση του ασθενή, την καταγωγή ή το θρήσκευμά του.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθρο4+1 tips για ταξίδια εν μέσω πανδημίας
Επόμενο άρθροΕυρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας: €10 δις για καινοτομία και η ευκαιρία για την Κύπρο