Η Longines φέρνει πίσω στη ζωή ένα μοντέλο, το οποίο ήταν χαρακτηριστικό της δεκαετίας του 1950: μιας εποχής η οποία είχε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον, όπου τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και τα υπερηχητικά αεροπλάνα εξίταραν τη φαντασία μικρών και μεγάλων. Αυτό το φουτουριστικό πνεύμα ενέπνευσε τον αρχικό σχεδιασμό του Silver Arrow, ο οποίος επανεξετάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αλλοιώνεται ο αρχικός χαρακτήρας του.

Η περιπέτεια του Silver Arrow ξεκίνησε το 1955. Εκείνη τη χρονιά, η Longines διοργάνωσε έναν εσωτερικό διαγωνισμό για να βρει το όνομα για ένα νέο ρολόι με πρωτοποριακό σχέδιο. Επιλέχθηκε ένα όνομα από τις 450 προτάσεις: Silver Arrow, μια αναφορά στα διάσημα σπορ αυτοκίνητα που κυριάρχησαν στην εποχή.

Το πρώτο Silver Arrow κυκλοφόρησε από το εργοστάσιο Longines το 1956. Εκείνη την εποχή, κάθε συλλογή της μάρκας έφερε ένα έμβλημα. Το σύμβολο για το Silver Arrow ήταν ένα υπερηχητικό αεροπλάνο που πετούσε μέσα από τα αστέρια. Κάνοντας μια σύνδεση μεταξύ αγωνιστικών κύκλων και ουράνιων διαδρομών, η Longines επιβεβαιώνει τη σύνδεσή της με τον κόσμο της αεροναυτικής και τους πρωτοπόρους της.

Σήμερα, η Longines δίνει νέο αέρα στο μοντέλο με το νέο Longines Silver Arrow. Αυτό το ρολόι, χαρακτηριστικό των ρολογιών της δεκαετίας του 1950, έχει μια διακριτική κομψότητα και ξεχωριστή σιλουέτα που έρχεται να ενδυναμώσει η τεχνολογία αιχμής του ρολογιού.

Το Longines Silver Arrow διαθέτει χαλύβδινη θήκη 38,50 mm η οποία περιέχει μηχανική κίνηση αυτόματης κίνησης (L888.5) με ελατήριο- ισορροπίας από σιλικόνη για εξασφάλιση υψηλής ακρίβειας και αυξημένη αντίσταση στα μαγνητικά πεδία. Για να αποδείξει την αξιοπιστία του, αυτό το νέο ρολόι συνοδεύεται από πενταετή εγγύηση.

Απολύτως μινιμαλιστικό, το ασημένιο καντράν διαθέτει ευθυγραμμισμένους δείκτες – όπως η αρχική έκδοση – και δείκτες σε σχήμα σπαθιού, και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά είναι επικαλυμμένα με SuperLumiNova®. Η απουσία εμφάνισης ημερομηνίας και η απουσία ένδειξης της αυτόματης κίνησης, συμβάλλουν στην απλότητα του χαρακτήρα του, διατηρώντας παράλληλα το πνεύμα του αρχικού ρολογιού.

Το ρολόι διαθέτει τετραγωνισμένο γυαλί από ζαφείρι, με αντι-ανακλαστικό φινίρισμα πολλαπλών στρωμάτων, καθώς και βιδωτή πλάτη χαραγμένη με το έμβλημα Silver Arrow. Ένα ματ καφέ δερμάτινο λουράκι με απαλή υφή και vintage φινιρίσματα, συμπληρώνει αυτήν την κομψή σύνθεση.

Πληροφορίες: VE Very Exclusive – Τηλ.: 22897361

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΣημαντική διάκριση της Πετρολίνα για τη συμβολή της στη «Μάχη Ενάντια στην Covid-19»
Επόμενο άρθροΚοσμήτορας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ορίζεται μέλος του ΔΣ του ΕΚΔΔΑ