Ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Αν. Καθηγητής Δρ. Κωνσταντίνος Τσιμάρας ορίστηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) είναι ο εθνικός στρατηγικός φορέας ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1983, είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και υπάγεται στον Υπουργό Εσωτερικών. Η οργανωτική διάρθρωση του ΕΚΔΔΑ περιλαμβάνει τρεις Εκπαιδευτικές – Επιστημονικές Μονάδες, μια Γενική Διεύθυνση, τρεις Διευθύνσεις, δύο Αυτοτελή Τμήματα, Νομική Υπηρεσία και Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου.

Ο Αν. Καθηγητής Τσιμάρας κατέχει Μεταπτυχιακά στο Δημόσιο Δίκαιο και στις Πολιτικές Επιστήμες και Διδακτορικό στο Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Παρίσι Ι (Πάνθεον-Σορβόνη καθώς με μεταδιδακτορική έρευνα στα πανεπιστήμια του Τολέδο και της Λισαβώνα). Έχει εργαστεί ως Λέκτορας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Επισκέπτης Καθηγητής στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Τουλούζης, ενώ διατελεί Αναπληρωτής Καθηγητής και Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει υπηρετήσει ως εμπειρογνώμονας στην Επιτροπή Προγράμματος «Safer Internet Plus» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εξωτερικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Δημόσια Διοίκηση.  Έχει επίσης συμβάλλει σε δημοσιεύσεις σχετικά με το δημόσιο δίκαιο και τη δημόσια διοίκηση, ενώ έχει συμμετάσχει και ως κύριος εμπειρογνώμονας σε διάφορα Ευρωπαϊκά ερευνητικά  έργα. Ο καθηγητής Τσιμάρας έχει διατελέσει εμπειρογνώμονας στο Συμβούλιο της Ευρώπης μέχρι το 2017 και είναι μέλος της νομικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΕπιστροφή στο μέλλον για το SILVER ARROW της Longines
Επόμενο άρθροΔιαδικτυακό συνέδριο για τα 25χρονά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς