Ανθεκτικότητα, ευελιξία και ουσιαστική επικέντρωση στη βιωσιμότητα καταδεικνύουν τα οικονομικά αποτελέσματα της PwC Κύπρου για το 2022, τα οποία παρουσιάστηκαν στο καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο του οργανισμού, στις 23 Σεπτεμβρίου.

Κάτω από πρωτόγνωρες και με πολλές προκλήσεις συνθήκες, τα οικονομικά αποτελέσματα της PwC Κύπρου ήταν ιδιαίτερα θετικά αντικατοπτρίζοντας τη δυναμική της ανάπτυξη, καθώς  ο οργανισμός πέτυχε ιστορικό ρεκόρ εσόδων ύψους €83 εκατ. σε σύγκριση με τα €80 εκατ. που ανακοίνωσε πέρυσι. Αντίστοιχα αυξημένη ήταν και η συνεισφορά του οργανισμού στα έσοδα του κράτους αφού η συνολική συμβολή ανήλθε σε €31 εκατ. σε σύγκριση με €29.7 εκατ. το 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ετήσιο αποτύπωμα του οργανισμού στην οικονομία, στην κοινωνία και στο περιβάλλον εκτιμάται στα €168.4 εκατ.  σημειώνοντας αύξηση από το 2018 που ήταν  €166.8 εκατ.

Ενδεικτικά, η PwC Κύπρου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενδυνάμωση των παρεχόμενων τεχνολογικών λύσεων και στην παροχή νέων, σύγχρονων υπηρεσιών. Παράλληλα, συνέχισε να επενδύει στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των περισσότερων από 1.000 ανθρώπων του.

Ανθεκτικότητα στην πράξη

To 2022 εξελίσσεται σε καθοριστικό έτος για την PwC Κύπρου και το μοντέλο λειτουργίας της. Όχι μόνο γιατί συνέχισε να διαχειρίζεται με πλήρη επιτυχία τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και επειδή κατόρθωσε να ανταπεξέλθει στα αλυσιδωτά ζητήματα που προκάλεσε η εισβολή στην Ουκρανία. Σε πλήρη εναρμόνιση με το διεθνές δίκτυο της PwC, ο οργανισμός στην Κύπρο διέκοψε όλες τις εργασίες που σχετίζονταν με ρωσικές νομικές οντότητες και φυσικά πρόσωπα που υπάγονταν σε κυρώσεις από τη διεθνή κοινότητα πέραν αυτών που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση. «Παρόλο που η συγκεκριμένη απόφαση είχε αναμενόμενη επίπτωση στις εργασίες μας, εντούτοις, προσαρμοστήκαμε άμεσα στις νέες συνθήκες και είμαι ιδιαίτερα περήφανος που με την κοινή και συλλογική προσπάθεια επιδείξαμε ανθεκτικότητα, εξωστρέφεια και προσαρμοστικότητα. Εφαρμόσαμε μια φιλόδοξη στρατηγική ανάκαμψης, επιτάχυνσης της μετεξέλιξης του οργανισμού και επικέντρωσής του σε νέες ευκαιρίες και πηγές εσόδων με γνώμονα το ύψιστο επίπεδο ποιότητας και την πλήρη κανονιστική συμμόρφωση . Ως αποτέλεσμα, εξασφαλίσαμε σημαντικές νέες διεθνείς συνεργασίες με το δίκτυο της  PwC και δώσαμε την ευκαιρία στα στελέχη μας να εργαστούν σε πρωτοποριακά έργα και να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους», εξηγεί ο Φ. Σώσειλος.

Εμπιστοσύνη στην πράξη

Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα συμπληρώνονται και από τα ποιοτικά αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας στους πελάτες του οργανισμού, τα οποία ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Συγκεκριμένα, με μέγιστο βαθμό το 10, οι πελάτες έδωσαν μέσο βαθμό ικανοποίησης 8.82 και στο ενδεχόμενο να προτείνουν την PwC σε συνεργάτες, φίλους και συναδέλφους τους, βαθμό 8.98. H PwC Κύπρου κατόρθωσε να επιτύχει τα συγκεκριμένα αποτελέσματα στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής του οργανισμού “The New Equation”, η οποία επικεντρώνεται στη δημιουργία εμπιστοσύνης και στην επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων «Η δημιουργία εμπιστοσύνης είναι το παν. Έχουμε ευθύνη να στηρίξουμε όλους τους πελάτες μας, ώστε να υλοποιήσουν τις στρατηγικές μετεξέλιξής τους, να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των δικών τους πελατών και συνεργατών και να επιτύχουν βιώσιμα αποτελέσματα», σχολιάζει ο CEO της PwC Κύπρου, Φίλιππος Σώσειλος.

Εταιρική υπευθυνότητα στην πράξη

Η PwC πέρα από την επίτευξη των επιχειρηματικών της στόχων, αναγνωρίζει την ευθύνη της για συμβολή στην ανάπτυξη και ευημερία της οικονομίας και της κοινωνίας του τόπου.

Στο υπό εξέταση οικονομικό έτος (1η Ιουλίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022), ο οργανισμός πρόσφερε συνολικά €383.500 στο πλαίσιο των δράσεων της Εταιρικής Ευθύνης. Συγκεκριμένα, στις €230.000 ανήλθε η αξία των υπηρεσιών που παραχωρήθηκαν δωρεάν ή με σημαντική έκπτωση προς κοινωφελείς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Επιπρόσθετα, €100.000 επενδύθηκαν σε νεοφυείς επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και €53.500 παραχωρήθηκαν ως δωρεά σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για υποστήριξη φιλανθρωπικών δράσεων. Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός πως οι άνθρωποι της PwC Κύπρου αφιέρωσαν συνολικά 1.800 ώρες σε φιλανθρωπικές δράσεις.

Δημιουργία του PwC Foundation

To 2022 σηματοδοτεί το έτος κατά το οποίο οι δράσεις Εταιρικής Ευθύνης και προσφοράς στην κοινωνία ενδυναμώνονται ακόμα περισσότερο και τίθενται μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Η δημιουργία του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος με την ονομασία, PwC Foundation, αποτελεί μία ακόμα πρωτοποριακή απόφαση του οργανισμού. Το PwC Foundation θα επικεντρωθεί στην ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας και στην βελτίωση της ζωής των ανθρώπων στην κοινότητα, παρέχοντας ποικιλόμορφη στήριξη σε τρεις πυλώνες: Εκπαίδευση & Πολιτισμός, Επιχειρηματικότητα και Προσφορά από τους ανθρώπους μας. Οι συγκεκριμένες δράσεις του PwC Foundation βρίσκονται ήδη σε διαδικασία υλοποίησης και θα ανακοινωθούν σύντομα.

«Ως PwC Κύπρου είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι  να εργαστούμε από κοινού με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον, στο πλαίσιο του “Οράματος 2035” το οποίο έχει στόχο να μετατρέψει την Κύπρο σε μία από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο για να ζούμε, να εργαζόμαστε και να επιχειρούμε», τονίζει ο Φ. Σώσειλος και καταλήγει «Οι προκλήσεις μας έχουν κάνει πιο δυνατούς. Όλοι εμείς στην PwC Κύπρου ενωμένοι θα συνεχίσουμε με επιμονή και πάθος να υλοποιούμε τους στόχους και το όραμά μας».

Η ετήσια ανασκόπηση της PwC, η οποία περιλαμβάνει τα οικονομικά αποτελέσματα και τον απολογισμό των κύριων δράσεων του οργανισμού για το 2022 είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.pwc.com.cy/annual-review

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • PwC
Προηγούμενο άρθροH Bουλή ψήφισε νόμο για το επίδομα ασθενείας δικαιούχων σύνταξης
Επόμενο άρθροHogar – Το “σπίτι” του Λευτέρη Πετρούνια στην Κύπρο