Θέλει να εξαιρεθούν οι φίλαθλοι από την καραντίνα

 

Η UEFA ανακοίνωσε ότι έχει εναλλακτικό πλάνο, για την αντικατάσταση του Γουέμπλεϊ ως του γηπέδου που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Euro 2020, αν η Βρετανία δεν συμφωνήσει να εξαιρέσει τους ξένους φιλάθλους από τον κανονισμό για τη 10ήμερη καραντίνα.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι είναι σε διαπραγματεύσεις με τη βρετανική κυβέρνηση, από τη στιγμή που το Λονδίνο αποφάσισε να μην άρει στις 21 Ιουνίου τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό, όπως σχεδίαζε αρχικά.

Το Γουέμπλεϊ είναι προγραμματισμένο να φιλοξενήσει τους δύο ημιτελικούς του Euro 2020 και στη συνέχεια τον τελικό της διοργάνωσης, στις 11 Ιουλίου.

«Πάντα υπάρχει ένα εναλλακτικό σχέδιο, αλλά είμαστε σίγουροι ότι η τελευταία εβδομάδα (της διοργάνωσης) θα φιλοξενηθεί στο Λονδίνο», ανέφερε η UEFA σε ανακοίνωση.

Οι συζητήσεις της UEFA με το Λονδίνο επικεντρώνονται στο να επιτραπεί στους φιλάθλους των ομάδων που θα περάσουν στους ημιτελικούς να παρακολουθήσουν τα ματς, με σχέδιο για αυστηρά τεστ, παραμονή τους στη Βρετανία για λιγότερο από 24 ώρες και περιορισμένες μετακινήσεις μόνο με εγκεκριμένα μέσα μεταφοράς και σε συγκριμένους χώρους.

Η UEFA σημείωσε ότι κατανοεί τις πιέσεις που αντιμετωπίζει η βρετανική κυβέρνηση και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συζητήσεις θα έχουν ικανοποιητική κατάληξη. Παράλληλα, εξέφρασε ικανοποίηση για την αύξηση των ορίων στη χωρητικότητα του Γουέμπλεϊ για τα νοκ άουτ ματς. Σε αυτά τα ματς η χωρητικότητα θα ανέβει στο 50%, κάτι που σημαίνει ότι θα επιτραπεί να βρεθούν στις κερκίδες 40.000 άτομα, από 22.500.

Με βάση τα μέτρα που ισχύουν αυτή τη στιγμή στη Βρετανία, οι φίλαθλοι που προέρχονται από χώρες οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στην «πορτοκαλί» λίστα θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα 10 ημερών μετά την άφιξη. Όλες οι χώρες που μετέχουν στο Euro 2020 είναι στην «πορτοκαλί» λίστα της Βρετανίας, με εξαίρεση την Τουρκία που είναι στην «κόκκινη» για την οποία προβλέπονται πιο αυστηροί περιορισμοί.

Σύμφωνα με τους Times, η Βουδαπέστη εξετάζεται ως εναλλακτική διοργανώτρια του τελικού, αν δεν αλλάξει στάση η βρετανική κυβέρνηση.

Το Reuters σχολιάζει ότι θα αποτελούσε μεγάλη έκπληξη αν η UEFA έπαιρνε την άνευ προηγουμένου απόφαση να μετακινήσει έναν μεγάλο τελικό την τελευταία στιγμή. Όμως, σημειώνει ότι η Βουδαπέστη φιλοξενεί τέσσερα ματς για το Euro 2020 σε γεμάτα στάδια, πουλώντας τα εισιτήρια σε Ούγγρους που έχουν εμβολιαστεί ή σε φιλάθλους που έρχονται από το εξωτερικό και έχουν βεβαίωση αρνητικού τεστ κορωνοϊού.

«Οι Ούγγροι διοργανωτές επικεντρώνονται στη φιλοξενία των τεσσάρων ματς της Βουδαπέστης. Όμως, η Ουγγρική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου (MLSZ) είναι έτοιμη να φιλοξενήσει οποιαδήποτε ποδοσφαιρική εκδήλωση υψηλού επιπέδου», δήλωσε εκπρόσωπος της MLSZ. Πηγή LiFO.gr

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΥφ. Ναυτιλίας: Έναρξη πληροφοριακού συστήματος ναυτικής σταδιοδρομίας
Επόμενο άρθροΓάλλος συνταξιούχος πηγαίνει παντού με ένα περιστέρι – ΒΙΝΤΕΟ