Όταν ο 80χρονος Xavier Bouget κάνει βόλτα με το ποδήλατό του, ένα μεγαλοπρεπές λευκό περιστέρι είναι πάνω στο καπέλο του. Όταν ποτίζει τον κήπο του, αυτό κάθεται στον ώμο του και παρακολουθεί.

Ο συνταξιούχος που ζει στην περιοχή της Βρετάνης, στη Γαλλία, πηγαίνει παντού με το περιστέρι, που το έχει ονομάσει Blanchon. Είτε κάθεται στον ώμο του, είτε περπατά δίπλα του.

«Υπάρχει μια επιθυμία να είμαστε μαζί, επειδή είναι ωραία η αίσθηση», δήλωσε ο συνταξιούχος.

Ο Bouget είδε μια μέρα κοντά στο σπίτι του ένα μικροσκοπικό, «σχεδόν χωρίς φτερά», περιστέρι να πέφτει στο έδαφος, καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από μια γάτα. Γύρισε στο σπίτι του με τη σκέψη «ένα ακόμη ζωντανό πλάσμα που θα έχει μια κακή ημέρα».

Όμως, όταν περιέγραψε στη σύζυγό του τι είχε δει, εκείνη τον ρώτησε γιατί δεν σήκωσε το περιστέρι. Οπότε, ο Bouget γύρισε πίσω. «Επέστρεψα με την Blanchon στην τσέπη μου», συμπλήρωσε.

Συχνά, λέει, τον ρωτούν πώς κατάφερε να εκπαιδεύσει το πουλί για να είναι τόσο εξημερωμένο, αλλά απαντά ότι δεν υπάρχει κάποιο κόλπο, παρά μόνο αμοιβαίος σεβασμός.

Οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει μια σχέση με ένα ζώο «μόλις σεβαστεί το ζώο για αυτό που είναι, δηλαδή ένα ζωντανό πλάσμα που μοιράζεται τη Γη μαζί μας», εξηγεί.

«Πρέπει απλά να είσαι υπομονετικός, να καταλάβεις πώς ζουν και να προσαρμοστείς στη ζωή τους, γιατί αυτά θα προσαρμοστούν στη δική σου», καταλήγει. Πηγή  LiFO.gr

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροEuro 2020: H UEFA απειλεί ότι θα πάρει τον τελικό από το Γουέμπλεϊ 
Επόμενο άρθρο 28χρονος σκοτώθηκε προσπαθώντας να καταρρίψει ρεκόρ με μηχανή