Ένας 28χρονος σκοτώθηκε στις ΗΠΑ, στην προσπάθεια για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο άλμα με μηχανή από ράμπα.

Ο Άλεξ Χάρβιλ τραυματίστηκε θανάσιμα την ώρα που έκανε δοκιμή του άλματος, στο Moses Lake Airshow στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Στόχος του ήταν να επιχειρήσει ένα άλμα 107 μέτρων μπροστά στους θεατές.

Βίντεο από το δυστύχημα δείχνει τη μηχανή του να προσγειώνεται λίγο πριν από τον στόχο και να συντρίβεται σε ένα βουνό χώματος, περιγράφει το BBC. Ο Χάρβιλ φάνηκε να εκτοξεύεται πάνω από το τιμόνι, ενώ του έφυγε το κράνος, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Columbia Basin Herald.

Αρχικά, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν στα social media ότι ο 28χρονος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Όμως, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ότι ο Χάρβιλ άφησε την τελευταία του πνοή.

Η σύζυγός του, Τζέσικα, που βρίσκονταν στο σόου μαζί με τους γιους του ζευγαριού, δήλωσε πριν από το δυστύχημα ότι ο Χάρβιλ προετοιμάζονταν για το άλμα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Όμως, δεν είχε  δοκιμάσει να κάνει το άλμα από τη ράμπα πριν από την πρώτη, μοιραία, απόπειρα το πρωί της Πέμπτης.

Ο Άλεξ Χάρβιλ ήταν επαγγελματίας αναβάτης σε αγώνες motocross και εργαζόταν σε φάρμα, ενώ είχε πετύχει στο παρελθόν δύο παγκόσμια ρεκόρ σε άλματα με μηχανή. Σε συνέντευξη για το σόου είχε δηλώσει πως αγαπούσε τις μηχανές σε όλη του τη ζωή και μεγάλωσε δοκιμάζοντας άλματα στους αμμόλοφους όπου θα διεξάγονταν το Moses Lake Airshow.  Πηγή  LiFO.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΓάλλος συνταξιούχος πηγαίνει παντού με ένα περιστέρι – ΒΙΝΤΕΟ
Επόμενο άρθροΤο ‘χωρκατιλίκκη’ συνεχίζεται – Έδωσαν σε γάμο χελώνες για μπομπονιέρες