Για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας 2021-2027, ενημερωθήκαν από τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή και την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα. Νατάσα Πηλείδου, τα μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας (ΕΒΕ Λευκωσίας) σε σύσκεψη που διοργάνωσε το ΚΕΒΕ.

Οι συνολικές δαπάνες όλων των Σχεδίων είναι ύψους 4.4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νουρή, οι μεταρρυθμίσεις που επιδιώκει η Κυβέρνηση, αφορούν την προώθηση της πράσινη ανάπτυξης και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Από την πλευρά της, η Υπουργός Εμπορίου κα Πηλείδου είπε ότι στόχος είναι να βοηθηθεί το επιχειρείν και η κρίση να μετατραπεί σε ευκαιρία.

Ιδιαίτερα σημαντικές σε ότι αφορά την Λευκωσία είναι οι επισημάνσεις του κ. Νουρή για τη μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Φανερωμένη συνολικού κόστους 6 εκατομμυρίων ευρώ, η δημιουργία φοιτητικών εστιών ύψους 15 εκατομμύριών ευρώ και η χορήγηση 7 εκατομμύριων ευρώ στο Δήμο της Πρωτεύουσας για την αναστύλωση κτιρίων.

Το ΕΒΕ Λευκωσίας χαιρετίζει ιδιαίτερα την εξαγγελία για τη δημιουργία στην Λεωφόρο Σεβέρη του City Center της πόλης, με την ανέγερση τριών πολυορόφων κτιρίων, όπου θα στεγαστούν το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και το Υπουργείο Μεταφορών.

Το ΕΒΕ Λευκωσίας χαιρετίζει τις εξαγγελίες του Υπουργού, οι οποίες θα αλλάξουν εξολοκλήρου το Κέντρο της Πόλης και θα αναζωογονήσουν την Πρωτεύουσα.

Επίσης, ιδιαίτερα ικανοποιημένο έμεινε το ΕΒΕ Λευκωσίας από τις εξαγγελίες της κα. Πηλείδου η οποία ανέφερε ότι 550 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 7 χρόνια θα κατευθυνθούν στην πράσινη οικονομία και το επιχειρείν.

Τέλος, η κα. Πηλείδου ανέφερε ότι μια από τις Βιομηχανικές Ζώνες θα γίνει Βιομηχανική Περιοχή για συγκεκριμένες Βιομηχανίες Υψηλής Τεχνολογίας που προσφέρουν αξία.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΝέα Coca-Cola Zero με πιο απολαυστική γεύση και εμφάνιση
Επόμενο άρθροΚλειδί η προσαρμογή για τον τομέα των ακινήτων