Η ευρέως αναγνωρίσιμη τέχνη του Keith Haring αποτυπώνεται σε εντυπωσιακά κομμάτια υψηλής ποιότητας που δεν περνάνε απαρατήρητα και αποτελούν τις πιο μοναδικές streetwear εμφανίσεις του καλοκαιριού. Η H&M, είναι περήφανη που παρουσιάζει μια ανδρική συλλογή που αποτελείται από hoodies, tshirts και άλλα κομμάτια, αξιοποιώντας τα εμβληματικά σχέδια του Αμερικανού θρύλου της pop art.

Ο Keith Haring εφηύρε τη δική του μοναδική «οπτική» γλώσσα, ενσωματώνοντας το χιούμορ και τη σημειολογία, καθώς και κοινωνικά μηνύματα. Το έργο του έχει αποδειχθεί ότι έχει μια σπάνια διαχρονικότητα. Αυτή η συλλογή διαθέτει μια σειρά από must have streetwear κομμάτια όπως παπούτσια, σορτς και πανωφόρια με τα χαρακτηριστικά Haring prints. Η καμπάνια απαθανατίστηκε από τον φωτογράφο Theo Wenner και αποτυπώθηκε από δύο επερχόμενους Αμερικάνους καλλιτέχνες. Η τοποθεσία της φωτογράφησης είναι η περίφημη τοιχογραφία “Crack is Wack” στο ανατολικό Harlem, ένα ορόσημο κατά μήκος του δρόμου FDR της Νέας Υόρκης. Ένα παράδειγμα του ότι ο Χάρινγκ αφιέρωσε μεγάλο μέρος της καριέρας του σε δημόσια έργα, που παρουσίαζαν συχνά ακτιβιστικά μηνύματα σχετικά με πολέμους, χρήση ναρκωτικών, τη σεξουαλική ισότητα αλλά και τον θάνατο.

Η τέχνη του Keith Haring απευθύνεται στους ενημερωμένους λάτρεις της τέχνης και τα παιδιά, και θεωρείται σταθμός στην εξέλιξη της pop art. Όταν ο Χάρινγκ διαγνώστηκε με AIDS το 1988, ίδρυσε το Ίδρυμα Keith Haring για να παρέχει χρηματοδότηση και τις δημιουργίες του σε οργανώσεις που ασχολούνται με το AIDS και παιδικά προγράμματα αλλά και να διαχειριστεί την κληρονομιά του έργου του. Πέθανε σε ηλικία 31 ετών τον Φεβρουάριο του 1990. Η φήμη του, δεν αλλοίωσε ποτέ την οπτική του Χάρινγκ για την τέχνη και το έργο του χαρακτηρίστηκε από μια γοητευτική αθωότητα μέχρι το τέλος.

Η συλλογή είναι διαθέσιμη online στο hm.com από την 1η Ιουλίου και το αμέσως επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένα καταστήματα.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροRyanair – Έξι νέοι προορισμοί από Κύπρο με τιμές από €19,99
Επόμενο άρθροΠροσβάσιμο σε όλους το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID