Έρευνα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah στο Ισραήλ έχει καταδείξει ότι ούτε το εμβόλιο κατά του COVID-19 αλλά ούτε και το ίδιο το COVID-19 έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στη γονιμότητα των γυναικών.Σύμφωνα με τους ερευνητές, με επικεφαλής τη δρ Anat Hershko, διευθύντρια της Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στο Hadassah, πρώτη φορά διεξάγεται τέτοια έρευνα, η οποία έχει ήδη δημοσιευθεί στο medRxiv.Στην προκαταρτική αυτή έρευνα συμμετείχαν 32 γυναίκες, οι οποίες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ομάδα αποτελείτο από εμβολιασμένες γυναίκες, η δεύτερη από γυναίκες που είχαν την ασθένεια και ανάρρωσαν, και η τρίτη από γυναίκες που δεν είχαν οποιαδήποτε έκθεση στον κορωνοϊό. Όπως εξηγούν οι ερευνητές, εξέτασαν το ωοθυλακικό υγρό κάθε γυναίκας, το οποίο αναρροφάται μαζί με το ωάριο κατά τη διαδικασία γονιμοποίησης. Δεν εντόπισαν οποιαδήποτε αλλοίωση του υγρού αυτού στις γυναίκες που είχαν COVID-19, ούτε και σ’ αυτές που εμβολιάστηκαν. Η Δρ. Hershko σημειώνει, «Το υγρό αυτό είναι μια πολύ καλή πηγή διερεύνησης του περιβάλλοντος του ωαρίου, αφού μπορεί να αναλυθεί σε ορμονικό επίπεδο και να ελεγχθεί για ορισμένες πρωτεΐνες οι οποίες, σύμφωνα με την ιατρική βιβλιογραφία, είναι καλές ενδείξεις ως προς την ποιότητα του ωαρίου». Πρόσθεσε, «Μας ικανοποίησε ιδιαίτερα που διαπιστώσαμε ότι το εμβόλιο δεν έβλαψε καθόλου την απόδοση του θυλακίου».

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah στα Ιεροσόλυμα είναι κορυφαίο ιατρικό και νοσηλευτικό ίδρυμα στο Ισραήλ, το οποίο για παραπάνω από 100 χρόνια, χτίζει τα θεμέλια και καθορίζει τα πρότυπα του μοντέρνου συστήματος υγείας της χώρας. Η πλειοψηφία των ιατρικών ανακαλύψεων της χώρας, έχουν λάβει χώρα στο Hadassah University Hospital. Διαθέτει παραπάνω από 130 τμήματα και κλινικές, προσφέροντας προηγμένες διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες για τον εγχώριο πληθυσμό όπως επίσης και για ένα σημαντικό αριθμό διεθνών πελατών.

H εταιρεία iMER (International Medical Evaluation and Referral) αποτελεί έναν παγκοσμίου εμβέλειας πάροχο Ιατρικών Υπηρεσιών. Είναι ο εγκεκριμένος αντιπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah σε Κύπρο και Ελλάδα για την παραπομπή ασθενών, προσφέροντας μοναδικές θεραπείες στα πλέον εξειδικευμένα και προηγμένα τεχνολογικά ιατρικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, από επιστήμονες πρωτοπόρους στην ειδικότητά τους.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΝέο σήμα ασφάλειας για ξεκλείδωμα του τουρισμού στην ΕΕ
Επόμενο άρθροΖευγάρι μετακόμισε στo πρώτο 3D εκτυπωμένο σπίτι στην Ευρώπη