Η πρόοδος στην τεχνική καινοτομία υπόσχεται να κάνει τη ζωή καλύτερη, τις επιχειρήσεις πιο έξυπνες και να θέσει τις βάσεις για έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς

 

Στην τελετή έναρξης του Mobile World Congress Shanghai 2021, ο Deputy Chairman της Huawei Ken Hu μίλησε για τον τεράστιο αντίκτυπο που είχε o COVID-19 σε χώρες, επιχειρήσεις και ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, καθώς και τον ρόλο που διαδραματίζει η τεχνολογία στην καταπολέμηση της πανδημίας.

“Η καινοτομία δεν αφορά μόνο την επίλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε σήμερα”, δήλωσε ο Hu. “Αφορά και την εξέλιξη του αύριο”. “Μόλις τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία, πρέπει να σκεφτούμε σκληρά για το πώς μπορούμε να καινοτομήσουμε για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής, να κάνουμε τις επιχειρήσεις πιο έξυπνες και να δημιουργήσουμε έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς”. Εξήγησε ότι, ενώ η άνιση πρόσβαση στην ψηφιακή τεχνολογία και στις ψηφιακές δεξιότητες έχει διευρύνει το ψηφιακό χάσμα, η πανδημία έχει κάνει την κατάσταση σημαντικά χειρότερη. “Πρέπει να επικεντρωθούμε στην καινοτομία, στη γεφύρωση του χάσματος και στην προώθηση της ψηφιακής ένταξης”.

Ο COVID-19 δημιούργησε πολλές νέες απαιτήσεις για ψηφιακή υποδομή. Πέρυσι, η Huawei συνεργάστηκε στενά με παρόχους για να εξασφαλίσει τη σταθερή λειτουργία περισσότερων από 300 δικτύων σε 170 χώρες. Στην Ινδονησία, η Huawei χρησιμοποίησε μια νέα τεχνολογία ψηφιακής παράδοσης για να αναπτύξει γρηγορότερα πάνω από 50.000 σταθμούς βάσης. Στη Ningxia της Κίνας, τα ενσωματωμένα routers της Huawei επιτρέπουν την πολλαπλή πρόσβαση Cloud για εταιρικούς χρήστες, βοηθώντας τους να μετακινηθούν στο Cloud πιο γρήγορα – και με χαμηλότερο κόστος. «Καθώς κατευθυνόμαστε προς την ανάκαμψη», είπε ο Hu, «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η καινοτομία δεν αφορά μόνο το σήμερα. Αφορά και το αύριο και τη δημιουργία μεγαλύτερης κοινωνικής αξίας».

Καινοτομία για καλύτερη ποιότητα ζωής

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Hu έδειξε στο κοινό την εφαρμογή Cyberverse της Huawei, μια προηγμένη εφαρμογή AR που δείχνει πώς τα δίκτυα 5G, οι συσκευές 5G και η τεχνολογία AR μπορούν να συγκλίνουν για να δημιουργήσουν μια πιο συναρπαστική εικονική εμπειρία, είτε πρόκειται για ένα πραγματικό δάσος είτε για μια προσομοίωση στο απώτερο διάστημα. Η νέα εφαρμογή καθιστά δυνατή την απρόσκοπτη ενσωμάτωση εικονικής και φυσικής πραγματικότητας με δυνατότητες υψηλής ακρίβειας, επιπέδου εκατοστόμετρου, τεράστια υπολογιστική ισχύ και μετάδοση υψηλής ευρυζωνικότητας μέσω 5G. Η Huawei αναμένει ότι το Cyberverse θα δημιουργήσει πολλές νέες ευκαιρίες ανάπτυξης σε πολλούς τομείς, όπως η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία, ο τουρισμός, οι μεταφορές και η πλοήγηση.

Καινοτομία για έξυπνες επιχειρήσεις

Τα τελευταία χρόνια, τεχνολογίες όπως το 5G, το Cloud και η AI έχουν αρχίσει να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην κατασκευή, επιταχύνοντας τη μετάβαση σε πιο έξυπνες και ευέλικτες λειτουργίες.

Οι ευκαιρίες αφθονούν στον χώρο του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η Huawei προβλέπει ότι, έως το 2025, το 97% όλων των μεγάλων εταιρειών θα χρησιμοποιούν AI τεχνολογία. Σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις το 2025, το 55% του συνολικού ΑΕΠ της Κίνας θα καθοδηγείται από την ψηφιακή οικονομία και το 60% των παγκόσμιων εσόδων τηλεπικοινωνιακών παρόχων θα προέρχονται από πελάτες του βιομηχανικού τομέα. Ο Hu σημείωσε ότι, για να επιτευχθούν αυτές οι εκτιμήσεις, “όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στη βελτίωση των δυνατοτήτων τους, στην οικοδόμηση του οικοσυστήματος και στη δημιουργία αξίας μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας.”

Ως προμηθευτής Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT), η Huawei επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην καινοτομία 5G για να βοηθήσει στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού όλων των κλάδων. Ο Ηu σημείωσε ότι οι καινοτόμες λύσεις της Huawei επικεντρώνονται σε τρεις τομείς: τεχνολογία, προϊόντα και εφαρμογές.

  • Τεχνολογία: Η νέα λύση 5G Super Uplink της Huawei προσφέρει ασύγκριτες ταχύτητες βοηθώντας τις εταιρείες να ξεπεράσουν ένα σημαντικό εμπόδιο στο βιομηχανικό Διαδίκτυο.
  • Προϊόντα: Τα ενισχυμένα προϊόντα 5G Edge Computing της Huawei έχουν επιταχύνει την ανάπτυξη υπολογιστικών συστημάτων στα άκρα (edge computing) με συντελεστή x10.
  • Εφαρμογές: Τα Wireless X Labs της Huawei χρησιμοποιούν εφαρμογές 5G με συνεργάτες σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως οι κατασκευές, η υγειονομική περίθαλψη, τα οικονομικά και οι μεταφορές. Με αυτούς τους συνεργάτες, η Huawei διερευνά πώς το 5G μπορεί να βοηθήσει διαφορετικούς τομείς να γίνουν ψηφιακά πιο αποτελεσματικοί.

Η Huawei συνεργάζεται επίσης στενά με πελάτες για την προώθηση της καινοτομίας στο 5G στον τομέα του οικοσυστήματος με στόχο την ανάπτυξη συσκευών για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών του κλάδου. Μέσω συντονισμένης καινοτομίας και στρατηγικής συνεργασίας με τους πελάτες της, η Huawei σκοπεύει να οδηγήσει την επέκταση των εφαρμογών 5G για επιχειρήσεις σε επίπεδο 1 προς Ν. Η εταιρεία εργάζεται επίσης για το συντονισμό της 5G επικοινωνίας για την ταχύτερη αναβάθμιση εφαρμογών 5GtoB. Ο Hu ανέφερε ότι, σε συνεργασία με τους πελάτες και τους περιφερειακούς προμηθευτές, η Huawei υπέγραψε περισσότερα από 1.000 συμβόλαια για βιομηχανικές εφαρμογές 5G σε περισσότερες από 20 επιχειρήσεις.

Καινοτομία για έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς

Ενώ εστιάζουμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Hu προειδοποίησε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει έναν πραγματικό κίνδυνο οικονομικής ανάκαμψης σε σχήμα Κ μόλις τεθεί υπό έλεγχο ο COVID-19. Προβλέπει ένα ολοένα και μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ οργανισμών και ατόμων που επωφελούνται ενεργά από την ψηφιακή τεχνολογία και εκείνων που δεν το κάνουν. Προκειμένου να αποφευχθεί η μη ισορροπημένη ανάπτυξη, να γεφυρωθεί το ψηφιακό χάσμα και να προωθηθεί η ανάπτυξη χωρίς περιορισμούς, ο Hu τόνισε ότι το επίκεντρο της καινοτομίας πρέπει να μετατοπιστεί στην παραγωγή μεγαλύτερης κοινωνικής αξίας.

Η εταιρεία έχει κάνει πράξη τα πιστεύω της. Μέσω μιας συνεργασίας με φορείς της Γκάνας σε ένα έργο υποδομής υπαίθριου δικτύου, η Huawei σχεδιάζει επί του παρόντος να αναπτύξει περισσότερους από 2.000 σταθμούς βάσης RuralStar σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Αυτό θα συμβάλει στην αύξηση της κάλυψης από κινητές συσκευές στη Γκάνα από 83% σε 95% και θα ενώσει διαδικτυακά κοινότητες που δεν είχαν συνδεθεί νωρίτερα.

Παρομοίως, νέες υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσονται στο HUAWEI CLOUD χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν μια μικρή εταιρεία στη Μαλαισία να διπλασιάσει την παραγωγική της ικανότητα χωρίς να αυξήσει τον αριθμό ατόμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Hu κοινοποίησε επίσης τον τρόπο με τον οποίο τα δίκτυα 5G έχουν χρησιμοποιηθεί για να επιτρέψουν απομακρυσμένους υπερήχους και αξονικές τομογραφίες που βοηθούν στην αντιμετώπιση της μη ισορροπημένης διανομής και της έλλειψης ιατρικών πόρων.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Hu τόνισε ότι, ενώ η πανδημία έκλεισε πολλές πόρτες, η καινοτομία άνοιξε ένα νέο παράθυρο ελπίδας. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, μέσω της συνεχούς καινοτομίας, η Huawei θα συνεχίσει να επιδιώκει ανοιχτές συνεργασίες με τους πελάτες και τους συνεργάτες της για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να γίνουν ψηφιακές και να κάνουν τη ζωή καλύτερη, πιο έξυπνες και τον κόσμο χωρίς αποκλεισμούς.

Στο φετινό MWC Shanghai, η Huawei παρουσίασε επτά νέες έννοιες δικτύου, όπως Wireless 1 + N, Home +, All-optical Bases και Cloud-network Smart Connections, καθώς και εννέα νέα προϊόντα και λύσεις, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά απλοποιημένων ιστότοπων, οικιακής ευρυζωνικής σύνδεσης gigabit, premium ιδιωτικές γραμμές και έξυπνα δίκτυα Cloud.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το MWC Shanghai 2021, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://carrier.huawei.com/en/events/mwcs2021.

 

Σχετικά με τον Όμιλο Huawei

Ο Όμιλος Huawei είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Με γνώμονα την υγιή λειτουργία, τη συνεχή καινοτομία και την αμφίδρομη συνεργασία, η Huawei δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό end-to-end χαρτοφυλάκιο Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) για τις τηλεπικοινωνίες, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η Huawei παρέχει τεχνολογικά εξελιγμένα προϊόντα και υπηρεσίες όπως ασύρματο, σταθερό και cloud core δίκτυο, λογισμικό παρόχων, υποδομή πληροφορικής καθώς και ενεργειακά συστήματα. Με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία και την πρωτοπορία στον τομέα της καινοτομίας, η Huawei προσφέρει στις επιχειρήσεις ένα ευρύ φάσμα προϊοντικών λύσεων και υπηρεσιών σε τομείς όπως δίκτυα δεδομένων επιχειρήσεων, ενοποιημένες υπηρεσίες επικοινωνίας και συνεργασίας καθώς και cloud κέντρα δεδομένων.

Παγκοσμίως, οι 194.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και ICT υπηρεσίες της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. H Huawei Ιδρύθηκε το 1987, είναι μια ιδιωτική εταιρεία η οποία ανήκει πλήρως στους υπαλλήλους της.

Με παρουσία στην Κύπρο από το 2005, η Huawei ηγείται των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT).  Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων η Huawei παρέχει ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνολογίες αιχμής με σημαντικά οφέλη για τις Κυπριακές οικογένειες και τις επιχειρήσεις της χώρας.

Απώτερος σκοπός της Huawei Κύπρου είναι να συμβάλει ουσιαστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας έτσι ώστε κάθε άτομο, σπίτι και επιχείρηση να έχει πρόσβαση σε έναν πλήρως συνδεδεμένο, έξυπνο κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα εξής links:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΕίσαι δημοσιογράφος; Διεκδίκησε το κορυφαίο βραβείο Lorenzo Natali
Επόμενο άρθροVentrilia: Νέα γενετική εξέταση ανίχνευσης κληρονομικών καρδιαγγειακών ασθενειών