Με απόλυτη επιτυχία, η 21χρονη Ελένη Χαρίτωνος ολοκλήρωσε την ιδιαίτερα δύσκολη εκπαίδευση ως Αναλογική Αστροναύτης, στον Ερευνητικό Σταθμό LunAres στην Πολωνία, όπου παρέμεινε για σχεδόν τρεις εβδομάδες.

Η σημαντική αποστολή της Ελένης, στην οποία η ίδια έδωσε το όνομα «Υπερίων», ώστε να της θυμίζει την πατρίδα της, αποτελεί το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση του μεγαλύτερου ονείρου της, να κατακτήσει το διάστημα και να καταστεί η πρώτη Κύπρια αστροναύτης.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής της, η Ελένη Χαρίτωνος, η οποία  φοιτά στο τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, πραγματοποίησε δοκιμές πεδίου, δηλαδή προσομοιώσεις που έχουν φυσικές ομοιότητες με τα ακραία διαστημικά περιβάλλοντα, περνώντας από διάφορα στάδια εκπαίδευσης ενός κανονικού αστροναύτη.

Παράλληλα παρουσίασε τη δική της έρευνα με θέμα  «Πανδημίες στο Διάστημα», υπό την επίβλεψη του Δρος Luke Daly, λέκτορα στο Planetary Geoscience στη Σχολή Γεωγραφικών & Γήινων Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, βάζοντας με αυτό τον τρόπο, το δικό της λιθαράκι στις διεθνείς προσπάθειες για αποκρυπτογράφηση της ζωής πέρα από τη γη.

«Η παραμονή μου στον Ερευνητικό Σταθμό LunAres ήταν για μένα πραγματικό σχολείο ζωής, κάτι που μου επιβεβείωσε για άλλη μια φορά ότι χωρίς κόπο και σκληρή δουλειά είναι αδύνατον να κατακτήσουμε τα όνειρα μας», ανέφερε η Ελένη Χαρίτωνος. «Ο μεγάλος βαθμός δυσκολίας, αλλά και οι απαιτήσεις των εκπαιδευτών μου, με ώθησαν να ξεπεράσω τα όρια μου, αποδεικνύοντας στον εαυτό μου, πως όταν θέλουμε μπορούμε να φτάσουμε ακόμα και μέχρι το διάστημα», υπέδειξε η 21χρονη φοιτήτρια. «Έζησα ένα όνειρο και θα συνεχίσω να το ζώ, μέχρι την επίτευξη του τελικού μου στόχου, να γίνω δηλαδή η πρώτη Κύπρια αστροναύτης», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη μέχρι σήμερα δράση της και τη γενικότερη συνεισφορά της στην διαστημική κοινότητα, η Ελένη Χαρίτωνος τιμήθηκε με το National UKSEDS βραβείο  «Student of the Year 2021».

Συνοδοιπόροι στο μεγάλο ταξίδι της 21χρονης Ελένης Χαρίτωνος, να κατακτήσει το διάστημα είναι η  φαρμακοβιομηχανία Medochemie και η εταιρεία Stephanis Electronics.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΑκίνητα: Η ζήτηση από ντόπιους σταθεροποιητικός παράγοντας για Λευκωσία και Λεμεσό
Επόμενο άρθροΗ Emirates ενισχύει τις υπηρεσίες της το καλοκαίρι για κάλυψη της υψηλής ζήτησης