Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού (CSTI), το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ο Δήμος Έγκωμης βράβευσαν τα καλύτερα σχέδια για το πρώτο αειφόρο πάρκο στην Κύπρο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021, η ώρα 7:00 μ.μ. στο Cine Studio, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ακολούθησε συμβολική δεντροφύτευση και δεξίωση στο χώρο του πάρκου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Έγκωμης, οι καθηγητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του  Πανεπιστημίου Λευκωσίας, μέλη της ομάδας του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού  (CSTI), οι φοιτητές που σχεδίασαν τα σχέδια για το πρώτο Αειφόρο Πάρκο στην Κύπρο,  φίλοι και συγγενείς τους. Οι πρώτοι 3 φοιτητές παρουσίασαν τα σχέδια τους και άφησαν άριστες εντυπώσεις. Στην συνέχεια δοθήκαν πιστοποιητικά αναγνώρισης σέ όλους τους συμμετέχοντες φοιτητές και  βραβεία στους πρωτεύσαντες:

1ον Βραβείο   Έλενα Τσολάκη

2ον Βραβείο   Χρίστος Σάββα

3ον Βραβείο   Ario Racho

Τιμήθηκε επίσης ο κ. Τάκης Παπαχριστοφόρου, πρώτος δασικός λειτουργός  του Τμήματος Δασών, για την πολύτιμη συνεισφορά του στην επιλογή της χλωρίδας  που θα συμβάλει στην αειφορία   του πάρκου.

Το πάρκο, το χώρο του οποίου παραχωρεί ο Δήμος Έγκωμης, στοχεύει να συμβάλει στην προβολή βέλτιστων πρακτικών και στη δημιουργία ενός διαδραστικού μαθησιακού και ψυχαγωγικού περιβάλλοντος για το κοινό και ειδικότερα για τα παιδιά και τους νέους.

Η υλοποίησή του βασίζεται στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έθεσαν τα Ηνωμένα Έθνη μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΟ Ευρωβουλευτής Γ. Γεωργίου καταγγέλλει μεθοδεύσεις κατά της Κούβας στο ΕΚ
Επόμενο άρθροΗ Melco Cyprus πιστή στη δέσμευσή της για αειφόρο ανάπτυξη