Η συμπερίληψη στην ημερήσια διάταξη της τρέχουσας ολομέλειας του ΕΚ και η συζήτηση του θέματος «Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η πολιτική κατάσταση στην Κούβα», αποτελεί συνέχεια προσπαθειών ομάδας ευρωβουλευτών να θέσει τροχοπέδη στην ανάπτυξη των σχέσεων ΕΕ-Κούβας στη βάση της ισότητας και του αλληλοσεβασμού, μακριά από επεμβάσεις/παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας. Αυτό ανέφερε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου καταγγέλλοντας τις νέες μεθοδεύσεις κατά της Κούβας και κάλεσε  σε καταψήφιση αυτού του βασισμένου σε ψεύδη ψηφίσματος.

«Μιλούν για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κούβα όταν είναι αυτοί οι ίδιοι και όσοι κρύβονται πίσω τους που τροφοδοτούν συνεχείς προκλήσεις ενάντια στην Κούβα.  Είναι αυτοί οι ίδιοι για τους οποίους η πρόσφατη κρατική βία του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων, η αστυνομική βία, οι δολοφονίες συνδικαλιστών, οι ρατσιστικές επιθέσεις, οι φυλακίσεις αριστερών, δεν αποτελούν παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και δεν επιτρέπουν τη συζήτηση τους στο ΕΚ.

Είναι αυτοί οι ίδιοι που στηρίζονται και στηρίζουν τις ασταμάτητες επεμβάσεις και μεθοδεύσεις των ΗΠΑ κατά της Κούβας που χρηματοδοτούν για δεκαετίες άτομα για να υποκινούν ενέργειες κατά της Κουβανικής Επανάστασης. Είναι οι ίδιοι που στηρίζουν τον για πέραν των 60χρόνων εγκληματικό αμερικάνικο οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό της Κούβας, που πλήττει την καθημερινότητα του Κουβανικού λαού στερώντας του την πρόσβαση σε απαραίτητα υλικά και τεχνολογία ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας. Η Κούβα όμως απαντά με το μεγαλείο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης προσφέροντας γνώσεις και δυνατότητες που έχει – όπως στη διάρκεια της πανδημίας που κουβανοί γιατροί προσέτρεξαν σε βοήθεια σειράς χωρών που ζήτησαν αρωγή», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ευρωβουλευτής.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΒουλευτικές 21: Χαμηλές πτήσεις, μεγάλες προσδοκίες  
Επόμενο άρθροΗ δημιουργία του πρώτου αειφόρου πάρκου στην Κύπρο είναι γεγονός