Η έρευνα και καινοτομία δίνουν βάθος, βιωσιμότητα και σταθερότητα στην κοινωνία και την οικονομία. Αυτό δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ).

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφάνου, η έρευνα και καινοτομία θα πρέπει να χαρακτηρίζουν το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου, γιατί ένας τόπος δε μπορεί να πάει μακριά επενδύοντας απλά στην «αρπακτή» ή σε ευκαιριακές συγκυρίες και καταστάσεις.

Με την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας, συμπλήρωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα μυαλά που υπάρχουν στην Κύπρο, δίνοντας προοπτική στους νέους επιστήμονες και θέτοντας παράλληλα τέλος στο φαινόμενο του “brain drain”

Την ίδια στιγμή ο κ. Στεφάνου συνεχάρη το Ινστιτούτου Κύπρου για την εξαιρετική δουλειά που επιτελεί στους τομείς αυτούς, κάτι που όπως είπε, επιβεβαιώνουν οι αριθμοί και οι επιτυχίες του ΙΚυ διεθνώς.

«Σε αυτή την απαισιόδοξη κατάσταση που υπάρχει διεθνώς, αλλά και τα πολλά αδιέξοδα στην Κύπρο, είναι σημαντικό να μεταφέρουμε αισιόδοξα μηνύματα στην κοινωνία. Και εδώ στο Ινστιτούτο Κύπρου παράγεται έργο που σε γεμίζει πραγματικά με αισιοδοξία και υπερηφάνεια. Γι’ αυτό το ΑΚΕΛ θα βρίσκεται δίπλα σας και θα σας στηρίζει, γιατί η έρευνα και καινοτομία δίνουν προοπτική στον τόπο», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, καθηγητής Κώστας Παπανικόλας, ευχαρίστησε τον Στέφανο Στεφάνου για τη στήριξη του ΑΚΕΛ, αλλά και τη διάθεση για περαιτέρω ανάπτυξη της έρευνας και τεχνολογίας, τονίζοντας ότι η παρουσία του ΓΓ του κόμματος επιβεβαιώνει και τη σημασία που το ΑΚΕΛ αποδίδει σε αυτούς του τομείς.

Είναι καθήκον μας, είπε ο κ. Παπανικόλας, να ενημερώνουμε τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, το κοινοβούλιο και την κυβέρνηση για το αναπτυξιακό έργο που επιτελεί το ΙΚυ μέσω της έρευνας και της καινοτομίας, αλλά και για τις λύσεις που μπορεί να δώσει σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η επίσκεψη του ΑΚΕΛ, υπέδειξε ο Πρόεδρος του ΙΚυ, δίνει και το στίγμα ενός διαρκούς και δημιουργικού διαλόγου για το καλό του τόπου.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ ξεναγήθηκε στις Εγκαταστάσεις και στα Ερευνητικά Κέντρα του ΙΚυ.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΙστοσελίδα για τα άτομα που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία
Επόμενο άρθροΥποψήφιος ευρωβουλευτής της χρονιάς ο Λουκάς Φουρλάς