Υποψήφιος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά για το βραβείο «Καλύτερος Ευρωβουλευτής», στη σημαντικότερη κατηγορία, αυτή της Υγείας, είναι ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ& ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε το περιοδικό «The Parliament», που διοργανώνει τα βραβεία από το 2004 και αποτελούν τον αναγνωρισμένο θεσμό του έργου των Ευρωβουλευτών.

«Η επιλογή, ως υποψήφιος καλύτερος Ευρωβουλευτής στην κατηγορία Υγεία, αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή.  Πρωτίστως, όμως, αποτελεί τιμή για την ίδια την πατρίδα μου, ανέφερε ο κ. Φουρλάς προσθέτοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η επιλογή ενός Ευρωβουλευτή ο οποίος προέρχεται από μία μικρή χώρα.

«Είχα θέσει ως στόχο, πριν από την εκλογή μου ως Ευρωβουλευτής, να βοηθήσω και να στηρίξω τις προσπάθειες για βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας των συμπολιτών μου.  Συνεχίζω αυτή την προσπάθεια έχοντας πλήρη επίγνωση του χρέους μου προς το κοινωνικό σύνολο», κατέληξε ο κ. Φουρλάς.

Τα βραβεία έχουν ως στόχο την ανάδειξη του έργου των Ευρωβουλευτών, το οποίο συνέβαλε σημαντικά στο νομοθετικό, εποπτικό και δημοσιονομικό ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι Ευρωβουλευτές της Χρονιάς επιλέγονται από το σύνολο των ευρωβουλευτών, αλλά και από φορείς, οργανώσεις πολιτών και από τους ίδιους τους πολίτες, από όλα τα κράτη μέλη.

Τα τελικά αποτελέσματα των βραβείων θα ανακοινωθούν σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 29 Ιουνίου.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΗ έρευνα και καινοτομία στο επίκεντρο επίσκεψης του ΓΓ του ΑΚΕΛ στο ΙΚυ
Επόμενο άρθροΤο Public γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών και εμπνεύστηκε από τη δύναμή τους