Ενόψει της έγκρισης του σχεδίου δράσης για τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε μία νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για τα κοινωνικά ζητήματα.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι εννέα στους δέκα Ευρωπαίους (88 %) πιστεύουν ότι μια κοινωνική Ευρώπη είναι σημαντική για τους ίδιους προσωπικά. Τα πιο πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν είναι η ισότητα ευκαιριών και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας, οι δίκαιες συνθήκες εργασίας και η πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη.

Το 71 % των ερωτηθέντων θεωρούν επίσης ότι η έλλειψη κοινωνικών δικαιωμάτων αποτελεί σοβαρό πρόβλημα, ενώ το 62 % πιστεύουν ότι το 2030 θα έχουμε μια πιο κοινωνική Ευρώπη.

Τέλος, περίπου το 76 % των ερωτηθέντων που έχουν ακούσει για τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων αναγνωρίζουν ότι η επιτυχία του θα εξαρτηθεί από τις ενέργειες των κρατών μελών που θα στοχεύουν στο να γίνουν πράξη τα κοινωνικά δικαιώματα. Ο ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων, που παρουσιάστηκε το 2017, καθορίζει 20 βασικά δικαιώματα και αρχές για μια ισχυρή κοινωνική Ευρώπη.

Το σχέδιο δράσης θα συμβάλει σε μια δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς και ανθεκτική ανάκαμψη από την πανδημία και σε μια ισχυρή μακροπρόθεσμη κοινωνική φιλοδοξία. Συνοπτική έκθεση της έρευνας του Ευρωβαρόμετρου και ενημερωτικά δελτία ανά χώρα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Δείτε περισσότερα στοιχεία ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΗ Κύπρος στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της Royal Caribbean
Επόμενο άρθροΕίσαι δημοσιογράφος; Διεκδίκησε το κορυφαίο βραβείο Lorenzo Natali