Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τις εργασίες της 32ης Ετήσιας Γενικής του Συνέλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε υβριδικά μέσω μεγάλης διαδικτυακής παραγωγής.

Τη Γενική Συνέλευση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύπλευρη συνεισφορά του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου προς τη συνεχή ανάπτυξη της Κυπριακής Ναυτιλίας. Επιπρόσθετα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Κυπριακή Ναυτιλία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μεταφέροντας τα αναγκαία για την ανθρωπότητα αγαθά καθώς και στην ουσιαστική στήριξη που παρείχε στην Κυπριακή Οικονομία, παρά τις σοβαρές επιπτώσεις που αντιμετωπίζει λόγω της πανδημίας, επιβεβαιώνοντας την δέσμευσή του να της δοθεί η απαραίτητη πολιτική στήριξη, ούτως ώστε να ανταπεξέλθει των προκλήσεων.

Στη δική του προσφώνηση μετά, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, κ. Βασίλης Δημητριάδης, παρουσίασε το έργο και το στρατηγικό όραμα του Υφυπουργείου, με κύρια χαρακτηριστικά τη βιωσιμότητα, εξωστρέφεια και προσαρμοστικότητα της Κυπριακής Ναυτιλίας, διασφαλίζοντας την ανταγωνιστικότητά της.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Φιλής, παρουσίασε τις σημαντικές δραστηριότητες του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου κατά το 2020 αναφέροντας τόσο τις περιβαλλοντικές προκλήσεις της διεθνούς Ναυτιλίας αλλά και τις επιτυχίες της Κυπριακής Ναυτιλίας εν μέσω πανδημίας, όπως η επιτυχής ανανέωση του Κυπριακού Φορολογικού Συστήματος. Πρόσθεσε ότι, κρίνεται απαραίτητη η συνέχιση της πολιτικής στήριξης στο ναυτιλιακό τομέα μέσω στοχοπροσηλωμένης εθνικής στρατηγικής, για να διατηρήσει την ηγετική θέση του και να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες διεθνείς προκλήσεις. Ειδική αναφορά έγινε στην εισήγηση του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου για την πιθανότητα δημιουργίας ενός Εξειδικευμένου Χρηματοδοτικού Οργανισμού στον τομέα της Ναυτιλίας και ευρύτερα των Μεταφορών, με γνώμονα την “Πράσινη, Βιώσιμη και Κυκλική” Οικονομία.

Τη Συνέλευση παρακολούθησαν επίσης διαδικτυακά Κρατικοί και Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, Διπλωμάτες, εκπρόσωποι Επαγγελματικών Οργανισμών και τα Μέλη του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν διεργασίες για την εκλογή του νέου δωδεκαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου. Νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου εκλέγηκε ο κ. Θέμης Παπαδόπουλος, διαδεχόμενος τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Φίλιππο Φιλή, ο οποίος αναλαμβάνει  την Προεδρία της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών, τον Ιανουάριο του 2022.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια διάκριση για το Ξενοδοχείο Amathus
Επόμενο άρθροΟι Κύπριοι βουλευτές ΔΕΝ πήραν άριστα για την περιβαλλοντική τους δράση