Αρχική ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Microsoft θα «αποσύρει» τα Windows 10 εως το 2025

Η Microsoft θα «αποσύρει» τα Windows 10 εως το 2025

 


Όταν είχε λανσάρει τα Windows 10, η Microsoft είχε ανακοινώσει πως πρόθεσή της ήταν αυτή να αποτελέσει την τελική έκδοση του λειτουργικού συστήματός της.

Αλλά από τις 14 Οκτωβρίου 2025 δεν θα υπάρξουν νέες ενημερώσεις ή διορθώσεις ασφαλείας είτε για την έκδοση Home είτε για την Pro.

Τα Windows 7 αποσύρθηκαν το 2020, αν και οι επιχειρήσεις μπορούσαν να πληρώσουν τη Microsoft για να συνεχίσουν να λαμβάνουν update για τα Windows 7 Professional και Windows 7 Enterprise.

Όταν κυκλοφόρησαν τον Ιούλιο του 2015 τα Windows 10 χαρακτηρίστηκαν «τα Windows ως υπηρεσία», κάτι που σήμαινε ότι το λογισμικό ενημερωνόταν σταδιακά, χωρίς επιπλέον χρέωση, αντί η εταιρεία να λανσάρει μία νέα έκδοση κάθε λίγα χρόνια. Τότε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, είχε μιλήσει για μία «νέα εποχή».

Στις 24 Ιουνίου ο Ναντέλα και ο επικεφαλής προϊόντων Πάνος Πανάι θα παρουσιάσουν ένα νέο λειτουργικό σύστημα σε διαδικτυακή εκδήλωση. Κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι σε αυτό θα δοθεί ένα όνομα, αντί να ονομαστεί Windows 11. Πιθανότατα θα περιλαμβάνει πολλά νέα χαρακτηριστικά και ένα επανασχεδιασμένο μενού έναρξης. Πηγή LiFO

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΤέσσερις φορές που θανατηφόροι ιοί δραπέτευσαν από εργαστήρια
Επόμενο άρθροΛαγκάρντ: H ΕΚΤ πρέπει να προσαρμοστεί σε έναν κόσμο που αλλάζει

inCYnews