Ο Επικεφαλής Επιστήμονας και στελέχη του Ιδρύματος ανέπτυξαν το όραμα και τη στρατηγική της Κύπρου σε ξένους επενδυτές

 

Στη μεγαλύτερη έκθεση του τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στο κόσμο, «Mobile World Congress Barcelona 2024» και του «4 Years from Now » (4YFN) συμμετείχαν οκτώ κυπριακές καινοτόμες επιχειρήσεις. Της Κυπριακής αποστολής ηγήθηκε ο Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα, Καινοτομία και Τεχνολογία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Σκουρίδης, μαζί με στελέχη του ΙδΕΚ.

Οι κυπριακές καινοτόμες επιχειρήσεις Embio Diagnostics, Energyintel Services Ltd, Mirror3D Lab Ltd, Irerobot Ltd, Intellar Innovative Solutions Ltd, CY.R.I.C, Cocoon Creations Services Limited, TototheoTrading Ltd, εκθέσαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο κυπριακό περίπτερο εντός της έκθεσης και είχαν την ευκαιρία να τα παρουσιάσουν στους χιλιάδες επισκέπτες. Παράλληλα, στελέχη του ΙδΕΚ ενημέρωσαν ξένους φορείς για τις δυνατότητες του τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην Κύπρο, τις στρατηγικές του Κράτους σε θέματα Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας, καθώς και για τα διάφορα εργαλεία και κίνητρα που προσφέρονται, τα οποία καθιστούν τη χώρα ελκυστικό προορισμό για καινοτόμες επιχειρήσεις.

Η έκθεση προσελκύει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον χιλιάδων επιχειρηματιών, επενδυτών και επιστημόνων, από όλες τις χώρες του κόσμου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Κυπριακό περίπτερο επισκέφθηκε και ο Επίτροπος Επικοινωνιών, κ. Γιώργος Μιχαηλίδης.

Η συμμετοχή της Κύπρου στην έκθεση, εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών που υλοποιεί το Ίδρυμα για προβολή του εθνικού οικοσυστήματος καινοτομίας στο εξωτερικό καθώς και για στήριξη των καινοτόμων επιχειρήσεων της χώρας.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροPwC Κύπρου: Ανθεκτικός ο τομέας των ακινήτων το 2023
Επόμενο άρθροΔέσποινα Βανδή και Γιώργος Λιβάνης ετοιμάζουν μια φαντασμαγορική βραδιά στο City of Dreams Mediterranean