Στην προκήρυξη των Κυπριακών Βραβείων Έρευνας για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά, προχώρησε το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), στοχεύοντας στην αναγνώριση του έργου των άριστων διακεκριμένων και νέων ερευνητών του τόπου.

Ο κορυφαίος θεσμός επιβράβευσης της έρευνας στη χώρα αποσκοπεί μέσα από τους διαγωνισμούς «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Διακεκριμένος Ερευνητής 2021» και «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Νέος Ερευνητής 2021» στην ανάδειξη του έργου και της προσωπικότητας επιστημόνων που δραστηριοποιούνται ερευνητικά στην Κύπρο και οι οποίοι έχουν να επιδείξουν σημαντικά και με διεθνή αναγνώριση αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Διακεκριμένος Ερευνητής 2021» απονέμεται σε επιστήμονες με μακροχρόνια ερευνητική εμπειρία, μεγαλύτερη από 7 έτη από την απόκτηση του διδακτορικού τους τίτλου, που μέσα από την υψηλής ποιότητας και αντικτύπου ερευνητική τους δραστηριότητα, τιμούν την Κύπρο.

Σημειώνεται πως για το 2021 η απονομή του Βραβείου θα αφορά τον τομέα των Φυσικών Επιστημών και Μηχανικής.

Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Νέος Ερευνητής 2021» απονέμεται σε επιστήμονες, οι οποίοι έχουν να επιδείξουν υψηλής ποιότητας ερευνητική δραστηριότητα, από τα πρώτα στάδια της ερευνητικής τους καριέρας, μικρότερη από 7 έτη από την απόκτηση του διδακτορικού τους τίτλου, σε μια από τις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική, Επιστήμες Ζωής, Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Επιπρόσθετα, με βασική επιδίωξη την έμπρακτη υποστήριξη των νέων επιστημόνων του τόπου, θα παραχωρηθεί στον Ανάδοχο Φορέα (ΑΦ) του κάθε νικητή/νικήτριας, χορηγία ύψους €60.000 για σκοπούς συνέχισης της έρευνάς τους.

Όσον αφορά τη διαδικασία υπόδειξης υποψηφιοτήτων, οι υποψήφιοι/ες ερευνητές/τριες θα πρέπει να προταθούν από άλλο άτομο και θα αξιολογηθούν με βάση στοιχεία που θα κληθούν να καταθέσουν στο ΙδΕΚ και τα οποία θα σχετίζονται με την ερευνητική τους εργασία, τα επιτεύγματά τους και τον αντίκτυπο αυτών.

Οι υποδείξεις θα πρέπει να γίνουν μέχρι την 14η Μαΐου 2021. Οι Προσκλήσεις Υπόδειξης Υποψηφιοτήτων, οι οποίες περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τη διαδικασία συμμετοχής στους Διαγωνισμούς είναι διαθέσιμες στη διαδικτυακή πύλη IRIS (https://iris.research.org.cy).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Συνεργατών του ΙδΕΚ, στο τηλέφωνο: 22205000 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: [email protected]

Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ)

Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (www.research.org.cy) είναι ο εθνικός φορέας, αρμόδιος για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο. Η υλοποίηση της αποστολής του επιτυγχάνεται μέσα από το σχεδιασμό και τη διαχείριση προγραμμάτων επιχορήγησης ερευνητικών έργων και καινοτομικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με την υποστήριξη της ένταξης Κυπρίων ερευνητών και ερευνητριών σε ερευνητικές δραστηριότητες στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΣτους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως 8 μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας
Επόμενο άρθροΕλληνική Τράπεζα: Kέρδη και ρεκόρ νέου δανεισμού για το έτος 2020