Καλοστημένο ήταν το κύκλωμα τέλεσης εικονικών γάμων με έδρα την Κύπρο, που εξαρθρώθηκε σε επιχείρηση της Europol, επεσήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Μιλώντας στο πρωινό δρομολόγιο, ο κύριος Ανδρέου ανέφερε ότι η χρέωση για κάθε εικονικό γάμο κυμαινόταν από πέντε έως δέκα χιλιάδες ευρώ.

Είπε επίσης ότι οι εικονικοί γάμοι γίνονταν στα δημαρχεία Αραδίππου, Λειβαδιών και Λευκωσίας.

Από τις εξετάσεις εξασφαλίστηκε επίσης μαρτυρία εναντίον αριθμού προσώπων, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε συνολικά 133 εικονικούς γάμους, που τελέστηκαν στην Κύπρο, μεταξύ γυναικών από την Πορτογαλία και τη Λετονία και ανδρών από Ινδία, Πακιστάν και Μπαγκλαντές.

Για την υπόθεση έγιναν δεκατρείς συλλήψεις στην Κύπρο. Οι ύποπτοι, που είναι αλλοδαποί από τρίτες χώρες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησής τους έως τις επτά Φεβρουαρίου.

Έγινε επίσης μία σύλληψη στη Λετονία και μία στην Πορτογαλία.

Τέσσερις από τους συλληφθέντες φέρονται να διοργάνωσαν εικονικούς γάμους μεταξύ γυναικών από την Πορτογαλία και τη Λετονία και ανδρών από την Ινδία, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.

Σκοπός ήταν η διευκόλυνση της παράνομης παραμονής υπηκόων τρίτων χωρών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι σήμερα ξεκινά μια σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης, χωρίς να αποκλείεται να υπάρχει και εμπλοκή κυπρίων υπηκόων. Πηγή: sigma

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΟ Theo Μάλλα στην ομάδα της Purpose Communications
Επόμενο άρθροΜΕΛΙ – Από τα πιο νοθευμένα προϊόντα, νέα ευρωπαϊκή οδηγία