Kάμερες και στα φώτα Ακροπόλεως στη Λευκωσία (παρά το Marks and Spencer)

Τη δυνατότητα που έχει το σύστημα φωτοεπισήμανσης να καταγγέλλει οδηγούς για υπερβολική ταχύτητα και από τις δύο κατευθύνσεις, έχει θέσει σε εφαρμογή η Τροχαία το τελευταίο διάστημα.

Αυτό μπορεί να γίνεται, μόνο σε δρόμους όπου δεν υπάρχει διαχωριστικό κιγκλίδωμα, στηθαίο ή διαχωριστική νησίδα με λουλούδια. Γι’ αυτό και επί το πλείστον οι κινητές κάμερες ελέγχουν παράλληλα τους διερχόμενους οδηγούς και των δυο κατευθύνσεων, σε δρόμους εντός των πόλεων ή στο δευτερεύων οδικό δίκτυο.

Στο μεταξύ, από την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 το σύστημα φωτοεπισήμανσης επεκτείνεται και στην επαρχία Πάφου. Συνολικά θα λειτουργήσουν 16 σταθερές κάμερες σε πέντε σημεία, με στόχο πάντα τη μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Τώρα απομένουν να εγκατασταθούν κάμερες σε 10 σημεία στη Λεμεσό (λειτουργούν ήδη σε δυο φωτοελεγχόμενες συμβολές), ενώ κάμερες θα τοποθετηθούν και στα φώτα Ακροπόλεως στη Λευκωσία (παρά το Marks and Spencer) και δύο κάμερες σε σημείο της Λεωφόρου Αρχαγγέλου που θα ελέγχουν μόνο την ταχύτητα των οδηγών και από τις δύο κατευθύνσεις.

Τέλος θα τοποθετηθούν δύο κάμερες στον δρόμο Αλαμοινού – Μαζωτού, ενός δρόμου στον οποίο συνέβησαν αρκετά θανατηφόρα δυστυχήματα. Πηγή: philenews.com

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΓέμισαν οι δρόμοι σκούτερς – Έξι Δήμοι της Λευκωσίας λαμβάνουν άμεσα μέτρα  
Επόμενο άρθροDigital Content: Πώς μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι στο Brand Perception