Τις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας για μετατροπή του παράνομου στρατιωτικού αεροδρομίου στο κατεχόμενο Λευκόνοικο,  σε βάση, στην οποία θα εγκατασταθούν τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), έθεσε ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Ο κ. Φουρλάς σε παρέμβασή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόνισε μεταξύ άλλων και τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούν για την περιοχή από τα νέα δεδομένα που επιχειρεί να δημιουργήσει ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Είχαμε προειδοποιήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Δεκέμβριο του 2019 για την άφιξη τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Λευκόνοικο. Κάτι τέτοιο δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για τον σκοπό της χρήσης αυτού του είδους των στρατιωτικών αεροσκαφών στην κατεχόμενη Κύπρο».

Όπως υποδεικνύει, αυτή η εξέλιξη έχει να κάνει και με την ασφάλεια πτήσεων των Ευρωπαίων πολιτών αλλά επηρεάζει και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Ερντογάν θα έρθει στην κατεχόμενη Κύπρο και θα τελέσει τα εγκαίνια του παράνομου αεροδρομίου στις 20 Ιουλίου. Συμβολική και καθόλα προκλητική ημερομηνία, αφού 47 χρόνια πριν, οι Τούρκοι εισέβαλαν και κατέλαβαν το 37% της Κύπρου».

Ο κ. Φουρλάς έθεσε το ερώτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί, ώστε να αποτρέψει τους παράνομους και επικίνδυνους σχεδιασμούς της Άγκυρας στην κατεχόμενη Κύπρο και πώς προτίθεται να αντιδράσει στα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο Ερντογάν.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΝέες ευκαιρίες εργοδότησης από την Melco
Επόμενο άρθροΕπενδύσεις στη μετά-Covid εποχή