Τον επαναδιορισμό του θεατρολόγου κ. Χρίστου Γεωργίου για μία ακόμη τριετή θητεία στη θέση του Διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ), αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΚΔΙΘ κατά τη Συνεδρία της 29ης Ιουνίου 2022.

Η νέα θητεία του κ. Γεωργίου στη θέση του Διευθυντή του ΚΚΔΙΘ, αρχίζει την 1η Οκτωβρίου 2022 και ολοκληρώνεται την 30η Σεπτεμβρίου 2025.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Χρίστος Γεωργίου γεννήθηκε το 1985 στη Λευκωσία. Σπούδασε Θεατρικές Σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΜΑ Θεατρικών Σπουδών).

Έχει εργαστεί ως θεατρολόγος, υπεύθυνος παραγωγής, σκηνοθέτης και εξωτερικός συνεργάτης, με θεατρικά σχήματα και οργανισμούς στην Κύπρο και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ), της Εταιρείας Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΘΑΛ), του Θεάτρου Versus, του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, της Νομαρχίας Πειραιά (Ελλάδα), του Αμφι-Θεάτρου του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου (Ελλάδα), του Astràgali Teatro (Ιταλία) κ.ά. Διδάσκει Ιστορία Θεάτρου στο τριετές πρόγραμμα σπουδών της Δραματικής Σχολής «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης» από το 2016.

Τον Οκτώβριο του 2013 διορίστηκε Εκτελεστικός Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για τριετή θητεία, θέση στην οποία επαναδιορίστηκε το 2016, το 2019 και το 2022.

Από το 2014 μέχρι το 2021, διετέλεσε Αντιπρόεδρος της διεθνούς επιτροπής του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, “Network for Heritage, Indigenous and Migration”, ενώ τον Ιανουάριο του 2022 εξελέγη Πρόεδρός της.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΞεχωριστό φθινοπωρινό dinner event για φίλους και συνεργάτες του MET
Επόμενο άρθροAπό τον Όμιλο Φ. Φωτιάδης και την μπίρα Λέων η πρώτη καλλιέργεια λυκίσκου στην Κύπρο