Η Επιτροπή Υγειονομικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμφώνησε επί ενός ενιαίου καταλόγου γρήγορων τεστ αντιγόνων για τη νόσο COVID-19, μιας επιλογής γρήγορων τεστ αντιγόνων των οποίων τα αποτελέσματα θα αναγνωρίζουν αμοιβαία τα κράτη μέλη, καθώς και επί ενός κοινού τυποποιημένου συνόλου δεδομένων που θα πρέπει να περιλαμβάνεται στα πιστοποιητικά αποτελεσμάτων των τεστ για τη νόσο COVID-19.

Αυτά τα τρία στοιχεία, που συμφωνήθηκαν από τα κράτη μέλη και είναι σύμφωνα με τη σύσταση του Συμβουλίου της 21ης Ιανουαρίου σχετικά με ένα κοινό πλαίσιο για τη χρήση των γρήγορων τεστ αντιγόνων, θα επανεξετάζονται και θα επικαιροποιούνται συνεχώς.

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου δήλωσε σχετικά: «Τα γρήγορα τεστ αντιγόνων είναι ζωτικής σημασίας για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της νόσου COVID-19 και θα πρέπει να αποτελούν μέρος της συνολικής μας αντίδρασης στην πανδημία. Αν για οποιαδήποτε δραστηριότητα απαιτούνται ή συνιστώνται αρνητικά τεστ COVID-19, είναι σημαντικό να αναγνωρίζονται αμοιβαία και να καταλήγουν σε πιστοποιητικά που αναγνωρίζονται σε ολόκληρη την ΕΕ. Αυτό είναι απαραίτητο, ιδίως στο πλαίσιο των ταξιδιών. Οι πολίτες μας χρειάζονται σαφήνεια και προβλεψιμότητα.»

Το Κοινό Κέντρο Ερευνών (JRC) βρίσκεται επί του παρόντος στη διαδικασία επικαιροποίησης της βάσης δεδομένων του για τα in vitro διαγνωστικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα για την COVID-19, με στόχο την ενσωμάτωση όλων των πληροφοριών για τα γρήγορα τεστ αντιγόνων που συλλέχθηκαν και συμφωνήθηκαν από την Επιτροπή Υγειονομικής Ασφάλειας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΗ ακτίδα φωτός για επιστροφή στην κανονικότητα
Επόμενο άρθροΓάτα μόνη στο σπίτι έγινε το απόλυτο viral – ΒΙΝΤΕΟ