Στους πέντε μειώθηκαν οι φρουροί της Πρόεδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου από τους οκτώ που είχε ο προκάτοχός της, Αδάμος Αδάμου.

Ευθύς με την ανάληψη των καθηκόντων της την περασμένη Πέμπτη, η Επιτροπή Ασφάλειας της Αστυνομίας αφού αξιολόγησε την κατάσταση, είχε έτοιμο το πλάνο της και αφού αξιολόγησε όλα τα δεδομένα και τις επιθυμίες της νέας Προέδρου της Βουλής, μείωσε τη φρουρά της κατά τρεις.

Σημειώνεται ότι με την εκλογή του Αδ. Αδάμου στη θέση του παραιτηθέντα Δημήτρη Συλλούρη, είχε ζητήσει από τον Αρχηγό Αστυνομίας όπως μειωθεί η φρουρά του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Philenews η Αστυνομία πρότεινε στην Αννίτα Δημητρίου όπως το υπηρεσιακό όχημα με το οποίο θα διακινείται θα συνοδευόταν από δεύτερο όχημα της Αστυνομίας, κάτι το οποίο η ίδια απέρριψε ασυζητητί, ενώ ζήτησε να περνά απαρατήρητη η φρουρά της χωρίς φάρους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια ζήτησε από τους αστυνομικούς της στις ιδιωτικές της επισκέψεις να κινείται χωρίς φρουρά, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι αστυνομικοί. Για τα θέματα ασφάλειας της η νέα Πρόεδρος της Βουλής είχε συνάντηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου όπου η κ. Δημητρίου ενημερώθηκε για το πρωτόκολο που τηρείται σε σχέση με τις μετακινήσεις της.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΚ. Πετρίδης: Δεν με ενδιαφέρει η θέση ου Δημάρχου Λευκωσίας
Επόμενο άρθροΗ Κίνα στέλνει επανδρωμένη αποστολή στο Διάστημα