Κάποιοι μπαίνουν στη Βουλή για πρώτη φορά και άλλοι επανέρχονται κάτω από άλλη ομπρέλα. Πέρα από άτομα τα οποία είτε επανεκλέγονται με άλλο κόμμα, είτε επιστρέφουν στα έδρανα μετά από απουσία (ή και τα δύο), τα νέα πρόσωπα ανέρχονται σε 20.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Στην επαρχία Λευκωσία αυτοί που μπαίνουν για πρώτη φορά στη Βουλή είναι οι Χρίστος Χριστοφίδης του ΑΚΕΛ, Αλέκος Τρυφωνίδης της ΔΗΠΑ, Χρύσης Παντελίδης του ΔΗΚΟ και Αλεξάνδρα Ατταλίδου των Οικολόγων.

Επανέρχεται στα κοινοβουλευτικά έδρανα του ΔΗΣΥ ο Χάρης Γεωργιάδης.

Ο Μαρίνος Μουσιούττας παραμένει και στη νέα Βουλή κάτω από την ομπρέλα της ΔΗΠΑ αυτή τη φορά.

ΛΕΜΕΣΟΣ

Στην επαρχία Λεμεσού, τα νέα πρόσωπα είναι η Μαρίνα Νικολάου του ΑΚΕΛ, η Φωτεινή Τσιρίδου και Νίκος Σύκας από πλευράς ΔΗΣΥ και Σταύρος Παπαδούρης των Οικολόγων.

Ο Μάριος Καρογιάν κατάφερε να εκλεγεί στη Λεμεσό ως αρχηγός της ΔΗΠΑ.

Στη Βουλή επανέρχεται και Ανδρέας Θεμιστοκλέους, αυτή τη φορά κάτω από την ομπρέλα του ΕΛΑΜ και όχι του ΔΗΣΥ.

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ

Στην Αμμόχωστο, νέο πρόσωπο στα έδρανα του ΑΚΕΛ είναι ο Γιώργος Κουκουμάς, από πλευράς ΔΗΠΑ ο Μιχάλης Γιακουμή και από το ΔΗΚΟ ο Χρίστος Σενέκης. Στα έδρανα του ΔΗΣΥ μπαίνει για πρώτη φορά ο Νίκος Γεωργίου.

Στη Λάρνακα τρία νέα πρόσωπα, ο Πρόδρομος Αλαμπρίτης του ΔΗΣΥ, ο Σωτήρης Ιωάννου του ΕΛΑΜ και ο Ανδρέας Αποστόλου της ΕΔΕΚ.

Στην Πάφο άλλαξαν οι τρεις από τους τέσσερις βουλευτές της επαρχίας. Νέα πρόσωπα είναι ο Βαλεντίνος Φακοντής του ΑΚΕΛ, Χρύσανθος Σαββίδης του ΔΗΚΟ και Χαράλαμπος Πάζαρος του ΔΗΣΥ.

ΚΕΡΥΝΕΙΑ

Στην Κερύνεια δυο νέα πρόσωπα, ο Χρίστος Χριστόφιας του ΑΚΕΛ και η Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν του ΔΗΣΥ. Πηγή: philenews, Φωτο: Αλεξάνδρα Ατταλίδου/Oικολόγοι

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΔεν έλειψαν ούτε αυτά – Άκυρα ψηφοδέλτια με χιούμορ (ΦΩΤΟ)
Επόμενο άρθροΑλλαγές στην κατηγοριοποίηση χωρών – Σε ισχύ από 3 Ιουνίου