Η καλύτερη ιστορία θα κυκλοφορήσει σε μορφή ebook και θα δοθεί ως ψηφιακό αναμνηστικό δώρο στους συμμετέχοντες του European ResearchersNight 2021
 

Την ευκαιρία να αναδείξουν τις συγγραφικές τους ικανότητες, ταξιδεύοντας με τη φαντασία τους στο ψηφιακό μέλλον, δίνει σε μαθητές και μαθήτριες της Δημοτικής Εκπαίδευσης το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ).

Στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε θέματα μετάβασης στην ψηφιακή και πράσινη εποχή καθώς και στην εξοικείωσή τους με τον κόσμο της επιστήμης, της καινοτομίας και της έρευνας, το ΙδΕΚ προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού συγγραφής ιστορίας μικρού μήκους, ενόψει του European Researchers’ Night 2021 που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 24 Σεπτεμβρίου 2021.

Με τίτλο «Το μαγικό ταξίδι της Genie και του Brainy στην ψηφιακή και πράσινη εποχή!», οι συμμετέχοντες καλούνται να συντάξουν τη δική τους ιστορία, στην ελληνική γλώσσα, με κεντρικούς ήρωες τις μασκότ της εκδήλωσης European Researchers’ Night.

Οι επίδοξοι μικροί συγγραφείς θα ταξιδέψουν τους δύο πρωταγωνιστές, τους οποίους χαρακτηρίζει η περιέργεια, η ευφυία και η επιμονή, και πρεσβεύουν τις αξίες των ερευνητών/τριών στον δρόμο προς την εκπλήρωση των στόχων και των ονείρων τους, σε ένα μαγικό μέλλον το οποίο θα αποτυπώνει τον κόσμο στην ψηφιακή και πράσινη εποχή. Η κάθε ιστορία μπορεί να παρουσιάζει μία ή περισσότερες περιπέτειες των ηρώων και δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 300 λέξεις.

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων που αφορούν, μεταξύ άλλων, το βαθμό απόδοσης των κεντρικών μηνυμάτων του European Researchers’ Night, τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και την πρωτοτυπία. Η ιστορία με την υψηλότερη βαθμολογία θα εικονογραφηθεί και θα εκδοθεί από το ΙδΕΚ σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου (ebook) το οποίο ακολούθως θα διανεμηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης ως ψηφιακό αναμνηστικό δώρο. Επιπλέον ο/η νικητής/τρια του διαγωνισμού θα λάβει ως βραβείο ένα δώρο τεχνολογίας αξίας €500.

Ο διαγωνισμός προκηρύσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου ENGAGE, που συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» για Έρευνα και Καινοτομία. Οι συμμετοχές είναι ατομικές και ο/η κάθε μαθητής/τρια μπορεί να συμμετέχει με μόνο μία ιστορία. Η υποβολή γίνεται διαδικτυακά στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3fWQCeB, με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το European Researchers’ Night, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το ΙδΕΚ, θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 24 Σεπτεμβρίου 2021 και φέρει την ονομασία “ENGAGE – European Researchers’ Night in Cyprus: Τhe Digital and Green Age”. Κεντρικό της θέμα είναι η μετάβαση στην ψηφιακή και πράσινη εποχή και είναι εμπνευσμένη από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την Ψηφιακή Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο θεσμός αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 350 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, ενώ χρηματοδοτείται μέσω του ευρωπαϊκού Προγράμματος Marie Sklodowska Curie Αctions (MSCA) για την Έρευνα και την Καινοτομία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον θεσμό αλλά και τον διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΙδΕΚ, www.research.org.cy, ή να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους μέσω τηλεφώνου στο 22205000 ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο support@research.org.cy.

Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ): Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (www.research.org.cy) είναι ο εθνικός φορέας, αρμόδιος για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο. Η υλοποίηση της αποστολής του επιτυγχάνεται μέσα από το σχεδιασμό και τη διαχείριση προγραμμάτων επιχορήγησης ερευνητικών έργων και καινοτομικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με την υποστήριξη της ένταξης Κυπρίων ερευνητών και ερευνητριών σε ερευνητικές δραστηριότητες στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροSafe Bulkers: Παράταση για τις αιτήσεις υποτροφιών ναυτικών και ναυτιλιακών σπουδών
Επόμενο άρθρο“Μπλόκο” στις μεταλλάξεις κορωνοϊού στα κυπριακά αεροδρόμια