Η εταιρεία Safe Bulkers Inc. ανακοινώνει την παράταση της  προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υποτροφιών που έχει ήδη εξαγγείλει. Ως νέα ημερομηνία ορίζεται η 10η Σεπτέμβριου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία  θα προσφέρει πέντε υποτροφίες για σπουδές σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ετήσιου ύψους 10.000€ η κάθε μία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Κύπριους και Έλληνες πολίτες που διαμένουν στην Κύπρο και οι υποτροφίες θα ανανεώνονται κάθε χρόνο με κριτήριο τις ακαδημαϊκές επιδόσεις των φοιτητών. Η έναρξη του προγράμματος είναι άμεση και οι τέσσερις από τις πέντε υποτροφίες θα αφορούν προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές για τους κλάδους ναυπηγών, μηχανολόγων και μηχανικών σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο ενώ ή πέμπτη υποτροφία, θα αφορά μεταπτυχιακό στο ναυτικό δίκαιο επίσης στο  Ηνωμένο Βασίλειο. Σημειώνεται πως οι υποτροφίες θα παραχωρούνται σε απόφοιτους κυπριακών σχολείων μέσης εκπαίδευσης αλλά και σε φοιτήτριες ή φοιτητές που ήδη σπουδάζουν σε αντίστοιχες σχολές στο εξωτερικό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν επιπλέον ενημέρωση στην ιστοσελίδα της εταιρείας  www.safebulkers.com καθώς και να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση ypotrofies@safebulkers.com είτε για να λάβουν την αίτηση είτε για να στείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

To Υφυπουργείο Ναυτιλίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία της SAFE BULKERS

To Υφυπουργείο Ναυτιλίας σε ανακοίνωση του χαιρετίζει τη σημαντική πρωτοβουλία της εταιρείας SAFE BULKERS Inc και του διευθύνοντος συμβούλου της Πόλυ Β.Χατζηιωάννου για την έναρξη προγράμματος υποτροφιών που αφορά ναυτικές και ναυτιλιακές σπουδές που παράλληλα ενισχύει την Εκστρατεία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας SeaYour Horizon για προώθηση ναυτιλιακών και ναυτικών σπουδών και επαγγελμάτων (www.seayourhorizon.com)

H εταιρεία στα πλαίσια της κοινωνικής της ευθύνης θα προσφέρει πέντε υποτροφίες για σπουδές σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ετήσιου ύψους 10.000€ η κάθε μία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Κύπριους και Έλληνες πολίτες που διαμένουν στην Κύπρο και οι υποτροφίες θα ανανεώνονται κάθε χρόνο με κριτήριο τις ακαδημαϊκές επιδόσεις των φοιτητών. Η έναρξη του προγράμματος είναι άμεση και οι τέσσερις από τις πέντε υποτροφίες θα αφορούν προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές για τους κλάδους ναυπηγών, μηχανολόγων και μηχανικών σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο ενώ ή πέμπτη υποτροφία, θα αφορά μεταπτυχιακό στο ναυτικό δίκαιο επίσης στο  Ηνωμένο Βασίλειο. Σημειώνεται πως οι υποτροφίες θα παραχωρούνται σε απόφοιτους κυπριακών σχολείων μέσης εκπαίδευσης αλλά και σε φοιτήτριες ή φοιτητές που ήδη σπουδάζουν σε αντίστοιχες σχολές στο εξωτερικό.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης δήλωσε πως “τέτοιες πρωτοβουλίες από εταιρείες που διαχρονικά στηρίζουν την Κυπριακή Ναυτιλία ενθαρρύνουν την νεολαία μας να στρέψει το βλέμμα της προς ένα τομέα με μεγάλη προοπτική και δυναμισμό ο οποίος προσφέρεται για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία”.

Με τη σειρά του ο Πόλυς Χατζηωάννου τόνισε πως “το πρόγραμμα υποτροφιών της εταιρείας μας θα προκηρύσσεται κάθε χρόνο με στόχο να υποστηρίξει τους νέους και νέες της Κύπρου που πληρούν τα κριτήρια να σπουδάσουν σε συγκεκριμένους τομείς. Η ναυτιλία της Κύπρου χρειάζεται πλοία που θα φέρουν την σημαία της σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και εξειδικευμένους επιστήμονες, ναυπηγούς μηχανολόγους μηχανικούς και δικηγόρους ναυτικού δικαίου οι οποίοι θα στελεχώσουν τα γραφεία των Κυπριακών ναυτιλιακών εταιρειών με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Κυπριακή οικονομία”.  

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΤο παιχνίδι στα ακίνητα σύντομα θα παίζεται αλλιώς
Επόμενο άρθροΜαθητές μας «ταξιδεύουν» στην ψηφιακή και πράσινη εποχή μέσα από διαγωνισμό του ΙδΕΚ