Η εταιρία της Lacta μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα σε διαφημίσεις και ταινίες μικρού μήκους για την αγάπη και τον έρωτα.

Αυτή τη φορά όμως έφτιαξε ένα συγκλονιστικό βίντεο για όλα αυτά που ΔΕΝ είναι αγάπη και έρωτας.

Το βίντεο με τίτλο «Μη με αφήσεις ποτέ», δημιουργήθηκε με αφορμή την 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, σε συνεργασία με το Κέντρο Γυναικείων Ερευνών και Μελετών Διοτίμα.

Εξιστορεί την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας, η οποία δολοφονείται από τον σύντροφό της κατά τη διάρκεια ενός καυγά.

Μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο από την αρχή της σχέσης

Καμία βίαιη και κακοποιητική σχέση δεν ξεκίνησε ως τέτοια. Ίσως να υπάρχουν κάποια σημάδια ίσως και όχι. Ίσως κάποιοι να αναγνωρίζουν τα σημάδια, αλλά κάποιοι όχι. Αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα που περνάει μέσα από το βίντεο.

Το βίντεο ξεκινάει δείχνοντας ένα φρέσκο, ερωτευμένο ζευγάρι που ζει τον έρωτα του. Οι φωνές είναι χαρούμενες, η κοπέλα ευτυχισμένη και γελάει.

«Σε σκέφτομαι συνέχεια. Θέλω να είσαι δικιά μου. Μόνο δικιά μου. Ε;» της λέει ο σύντροφος της και περιμένει επιβεβαίωση. Η κοπέλα του γνέφει θετικά με χαρά.

Η πορεία όμως είναι πολύ διαφορετική. Η χαρά και ο «έρωτας» αρχίζουν και πονάνε για το κορίτσι. Το «Μόνο δικιά μου» και το «Μη με αφήσεις ποτέ» είναι πια επικίνδυνα.

«Τώρα πια δεν έχει σημασία. Σημασία έχει τι θα κάνεις εσύ που ακόμα μπορείς» λέει η κοπέλα στο τέλος του συγκλονιστικού βίντεο.

Μη με αφήσεις ποτέ. Γιατί θα σου κάνω κακό

Μέχρι σήμερα, το 2021 13 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί και χιλιάδες έχουν κακοποιηθεί από εκείνους που υποτίθεται πως τις «αγαπούσαν».

Αυτό ΔΕΝ είναι αγάπη.

Κανένας άνθρωπος που σε αγαπάει δεν σου κόβει τα φτερά. Κανένας δεν σε θέλει μόνο για εκείνον σαν να είσαι κτήμα του. Κανένας δεν ευχαριστιέται να σε βλέπει να πονάς. Κανένας δεν τα κάνει από αγάπη. Γιατί…

Αυτό ΔΕΝ είναι αγάπη.

Η αληθινή αγάπη είναι δικαίωμά σου και είμαστε δίπλα σου για να το υπερασπιστούμε. Μάθε πώς να αναγνωρίζεις τα σημάδια ψυχολογικής και σωματικής βίας σε μια σχέση. Μπες στο diotima.org.gr

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο. Ίσως να βοηθήσει κάποια κοπέλα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΤο ΙδΕΚ σύμμαχος του εγχώριου οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας
Επόμενο άρθρο5 -Minute Crafts: Το φαινόμενο του YouTube συμπληρώνει 5 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας