Όλα όσα δεν θα έπρεπε να ξέρεις για τα ταξίδια σου, αποκαλύπτοτονται τώρα από τους αεροσυνοδούς των εταιρειών

 

Χάρη σε ένα καινούργιο thread που αναρτήθηκε στο Reddit, είχαμε την τύχη να μάθουμε όλα όσα θα κάνουν το ταξίδι σου με αεροπλάνο ομαλό και γαλήνιο. Οι αεροσυνοδοί και οι λοιποί υπάλληλοι των αεροπορικών εταιριών, μοιράστηκαν με τους χρήστες του Reddit μερικά μικρά μυστικά που θα σου φανούν χρήσιμα για να κυλήσουν όλα ρολόι. Εκτός όμως απ’ αυτά, μοιράστηκαν και μερικά που ίσως δεν θα ήθελες να γνωρίζεις. Αυτές είναι οι μαρτυρίες και οι συμβουλές τους:

Αν παίρνεις μαζί σου κατοικίδιο, γράψε το όνομα του πάνω στο κουτί

Δεν φαντάζεσαι πόσο μπορεί να φρικάρει ένα σκυλί εν πτήσει. Συνήθως, υπάρχει μία πιθανότητα 30%, να πανικοβληθεί από την πρώτη στιγμή που το κλουβί του θα φορτωθεί στο αεροπλάνο. Οι φροντιστές θα προσπαθήσουν να το ηρεμήσουν, αλλά βοηθάει αν γνωρίζουν και το όνομα του. «Για τις γάτες μην ανησυχείς. Δεν δίνουν δεκάρα. Δεν έχω δει ποτέ μου γάτα να φρικάρει».

Κάποιες εταιρίες πασχίζουν περισσότερο για να έχεις ομαλό ταξίδι

«Δουλεύω στο turbulenceforecast.com και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι οι πιλότοι κάποιων εταιριών, προσπαθούν πολύ περισσότερο από άλλους στο ν’ αποφεύγονται οι αναταράξεις στις πτήσεις. H Delta και η Northwest για παράδειγμα, δεν θα σε απογοητεύσουν ποτέ στο ταξίδι σου».

Ένα αεροπλάνο επιτρέπεται να πετάξει με εξαρτήματα που του λείπουν – αλλά δεν είναι σοβαρό

«Είναι αλήθεια. Υπάρχει μία λίστα που ονομάζεται Κατάλογος Ελάχιστου Εξοπλισμού (MEL) που αναφέρει τα κομμάτια όπου -ακόμη και αν σπάσουν- το σκάφος θεωρείται ικανό να πετάξει».

Τα λουκετάκια στις βαλίτσες είναι περιττά

«Χρειάζεσαι μόλις ένα στυλό για να πεταχτεί το λουκετάκι από το φερμουάρ και να το ξεκουμπώσεις. Το έχω κάνει χιλιάδες φορές για να ελέγξω βαλίτσες που δεν έχουν πάνω ονοματεπώνυμο».

Μπορείς να σηκώσεις το μπράτσο της θέσης που βρίσκεται στο διάδρομο

Συνήθως, είναι το μόνο μπράτσο που σου απαγορεύουν να σηκώσεις. Υπάρχει όμως ένα μικρό κουμπί στην κάτω πλευρά του μπάτσου που θα σου επιτρέψει να το κάνεις. Βέβαια αν σε πάρουν «μυρωδιά», το πιο πιθανό είναι να σου πουν να το επαναφέρεις στην αρχική του θέση.

Αν το φαγητό αποδειχτεί χαλασμένο μην ανησυχήσεις για τον πιλότο

Υποχρεωτικά, ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης τρώνε διαφορετικό φαγητό για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Αν υποχρεωθείς ν’ αλλάξεις πτήση φρόντισε να αποζημιωθείς καλά

Τα δωρεάν μίλια που δίνουν οι ξένες αεροπορικές για τις καθυστερήσεις τους, δεν είναι κάτι που συνηθίζεται στην Κύπρο. Αν λοιπόν υποχρεωθείς να αλλάξεις πτήση, φρόντισε να κυνηγήσεις μία καλή αποζημίωση στο εισιτήριο και δωρεάν μίλια για το επόμενο ταξίδι σου.

Υπάρχει λόγος που οι αεροσυνοδοί είναι προκατειλημμένοι με κάποιους επιβάτες

Οι λίστες που έχουν στην κατοχή τους, τους επιτρέπουν να ξέρουν, όχι μόνο τα ονόματα των επιβατών, αλλά και το πόσο συχνά ταξιδεύουν ή αν έχουν προκαλέσει ποτέ πρόβλημα στις πτήσεις. «Την επόμενη φορά που θα δεις μία αεροσυνοδό να συνοφρυώνεται, ίσως να υπάρχει ιστορικό με τον εν λόγω επιβάτη».

Επένδυσε σε μία καλή βαλίτσα

«Οι φροντιστές δεν περιποιούνται τις βαλίτσες. Για την ακρίβεια υποφέρουν μέσα στο μηχάνημα φορτοεκφόρτωσης. Οπότε επένδυσε σε μια καλή βαλίτσα, με επένδυση που αντέχει τους κραδασμούς».

Μοιράσου τα παράπονα σου στα social media

Σε ένα ταξίδι μπορούν να συμβούν χίλια-δυο προβλήματα. Από επεισόδια λόγω της αγένειας των αεροσυνοδών, μέχρι απαράδεκτη συμπεριφορά στο check-in ή και τον τρόπο πτήσης του πιλότου. Μην τα κρατήσεις μέσα σου. Τα social media είναι το κατάλληλο όπλο. Γράψε την εμπειρία σου αναφέροντας το όνομα της πτήσης και την υπεύθυνη αεροπορική εταιρία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προφυλάξεις τους μελλοντικούς επιβάτες.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΣομαλία: 12 νεκροί από επίθεση των ισλαμιστών Σεμπάμπ
Επόμενο άρθροΡυτίδες: Τι δείχνουν για την υγεία σας