Η γήρανση είναι μια σταδιακή επιβράδυνση του μεταβολισμού του δέρματος που ξεκινά από την ηλικία των 25-30 ετών στις γυναίκες και εξελίσσεται αργά με την πάροδο του χρόνου.

Οι άνθρωποι παρατηρούν αλλαγές στην υφή και το χρώμα του δέρματος και οι ρυτίδες αρχίζουν να συσφίγγονται.

Το δέρμα είναι λεπτότερο και πιο ξηρό, γίνεται λιγότερο ανθεκτικό στις βλάβες.

Παράγοντες που ευνοούν τη δημιουργία ρυτίδων είναι ο ήλιος, η κακή διατροφή και οι εκφράσεις του προσώπου.

Τι άλλο φανερώνουν όμως οι λεπτές γραμμές του προσώπου, εκτός από το ότι μεγαλώνουμε;

Οι ειδικοί συνιστούν καλό ύπνο, υγιεινή διατροφή και διακοπή του καπνίσματος για να αποφύγετε τόσο τις ρυτίδες όσο και τα παραπάνω προβλήματα.

Εύθραυστα οστά: Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ δείχνει ότι οι ρυτίδες υποδεικνύουν μειωμένη οστική πυκνότητα, ιδιαίτερα στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Το δέρμα και τα οστά δομούνται από τα ίδια στοιχεία κι έτσι η γήρανση φέρνει αλλαγές στην ποιότητα τόσο της επιδερμίδας όσο και των οστών, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Κίνδυνος καρδιοπάθειας: Οι πιο ανησυχητικές ρυτίδες είναι αυτές που εμφανίζονται στα αυτιά! Οι διαγώνιες γραμμές στους λοβούς των αυτιών συνδέονται άμεσα με τις καρδιαγγειακές νόσους, υποστηρίζουν οι ερευνητές. Οι καρδιακοί μύες και οι λοβοί των αυτιών προμηθεύονται κοινό γενετικό υλικό κι έτσι μοιράζονται κοινές καταληκτικές διόδους. Μια άλλη θεωρία είναι ότι η ατροφία της επιδερμίδας στο αυτί οφείλεται στην καρδιαγγειακή νόσο. Η σχετική μελέτη από το Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ υποδεικνύει ότι οι ρυτίδες στα αυτιά αντιστοιχούν σε 67% κίνδυνο καρδιοπάθειας. Πηγή proinostipos.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΜικρά μυστικά των πτήσεων που αποκάλυψαν αεροσυνοδοί
Επόμενο άρθροΤο έξυπνο κόλπο για να κοιμηθείτε όταν κάνει ζέστη