Νέα εποχή για το ναυτικό τουρισμό με την ίδρυση του Δικτύου Μαρίνων Ανατολικής Μεσογείου

Στην ίδρυση του Δικτύου Μαρίνων Ανατολικής Μεσογείου (ΔΜΑΜ) προχώρησαν από κοινού οι εταιρείες που διαχειρίζονται τις μαρίνες Αγίας Νάπας, Ρόδου, Σύμης και Κω με βασικό στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατόχους σκαφών αναψυχής και την περαιτέρω ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Event Center της Μαρίνας Αγίας Νάπας από εκπροσώπους των εταιρειών διαχείρισης των συνεργαζόμενων μαρίνων υπό την παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων φορέων και υπουργείων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τη Μαρίνα Αγίας Νάπας εκπροσώπησε ο Διευθυντής της Μαρίνας, Κώστας Φυτιρής.

Σύμφωνα με το υπογεγραμμένο Μνημόνιο Συνεργασίας, οι τέσσερις Μαρίνες μέλη του Δικτύου θα συμπράξουν µε σκοπό την επίτευξη των βέλτιστων πολιτικών προβολής και τη διαμόρφωση προϋποθέσεων ανάπτυξης και συνεργασίας. Κάθε Μαρίνα µέλος του ΔΜΑΜ θα συμμετέχει σε δράσεις για την προώθηση της ανάπτυξης του ναυτικού τουρισμού στη Μεσόγειο στον τομέα του yachting. Παράλληλα, θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πελάτες του δικτύου, οι οποίοι θα απολαμβάνουν αποκλειστικά προνόμια στις τέσσερις Μαρίνες-μέλη. Επίσης, τα μέλη δεσμεύονται να διοργανώνουν από κοινού δραστηριότητες προβολής των Μαρίνων όπως ημερίδες, εκθέσεις και εκδηλώσεις, να διοργανώνουν κοινά σεμινάρια για τη συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση των εργαζομένων πάνω σε θέματα προβολής, ανάπτυξης, ασφαλούς διαχείρισης, διεθνών πρακτικών και τεχνογνωσίας. Τέλος, θα ανταλλάσσουν απόψεις σε θέματα εναλλακτικών πηγών πράσινης ενέργειας µε σκοπό το μηδενικό αποτύπωμα ρύπανσης όσον αφορά στην λειτουργία των εγκαταστάσεων και στον ελλιμενισμό των σκαφών.

«Είναι μια σημαντική μέρα η σημερινή για τον ναυτικό τουρισμό, όχι μόνο για την Κύπρο αλλά την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Τέσσερις μαρίνες σε μερικούς από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, Κύπρο, Ρόδο, Σύμη και Κω, ενώνουμε δυνάμεις με κύριο στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας σε όλα τα επίπεδα και την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας με στόχο τη βελτίωση και ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού που αποτελεί έναν ζωτικής σημασίας τομέα για την οικονομία Ελλάδας και Κύπρου. Γιατί μόνο μέσα από τη συνεργασία, την άμιλλα και τη συναντίληψη, θα μπορούμε όχι μόνο να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουμε προς τους ιδιοκτήτες σκαφών αλλά να πάμε και ακόμα υψηλότερα προς όφελος όχι μόνο των πελατών μας αλλά και του ναυτικού τομέα και των δύο χωρών γενικότερα», δήλωσε ο κ. Φυτιρής αμέσως μετά την υπογραφή της συνεργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύκλος των υπογραφών της συμφωνίας θα κλείσει με παρόμοια τελετή η οποία θα διεξαχθεί στην Αθήνα μεταξύ 6 και 8 Δεκεμβρίου 2023, κατά τη διάρκεια του Athens Boat Show.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρίνα Αγίας Νάπας εδώ.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΕξειδικευμένη καρέκλα απεικονιστικών εξετάσεων μαστού για ΑΜΕΑ στο ΓΝ Λευκωσίας
Επόμενο άρθροΤο 2024 χρονιά-ορόσημο για το TELETHON Κύπρου