Πολλές νέες πρωτοβουλίες για προώθηση των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων Κύπρου – Ελλάδας, θα αναλάβει μέσα στους επόμενους μήνες του 2022, ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας.

Το πρόγραμμα των νέων δράσεων και πρωτοβουλιών συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιχειρηματικού Συνδέσμου με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ιωάννη Παπαμελετίου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που λήφθηκαν, ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος θα οργανώσει τον Μάιο μεγάλη επιχειρηματική αποστολή στην Ελλάδα, η οποία θα έχει συναντήσεις με την Ελληνική κυβέρνηση. Στα πλαίσια αυτά, θα οργανωθούν και τρία «business forums», τα οποία θα γίνουν στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, αποφασίστηκε η οργάνωση στην Κύπρο ενός Επιχειρηματικού Forum για παρουσίαση της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στις αλλαγές που έγιναν στους τομείς των επενδύσεων, της φορολογίας, των ακινήτων και της ναυτιλίας.

Ακόμα, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ προγραμματίζεται το ερχόμενο φθινόπωρο ένα σημαντικό συνέδριο με «business meetings» για προβολή των ελληνικού τουρισμού στην κυπριακή αγορά.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας και επανατονίστηκε η θέση του Συνδέσμου για την ανάγκη άμεσης υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού. Ως γνωστόν, ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας ήταν πρωτοστάτης σ’ αυτή την ιδέα και θεωρεί μεγάλη επιτυχία του την επίτευξη αυτού του στόχου.

Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της ενδεχόμενης προσέλκυσης εργατικού δυναμικού από την Ελλάδα στην Κύπρο και αποφασίστηκε να γίνουν σχετικές εισηγήσεις προς τα Υπουργεία Εργασίας της Κύπρου και της Ελλάδας.

Τέλος, μέλη του Συνδέσμου έθεσαν θέματα τα οποία προκαλούν προβλήματα στις εργασίες των επιχειρήσεων στην Κύπρο και αποφασίστηκε να γίνουν σχετικές επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες για υπερπήδηση τους.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Ιωάννης Παπαμελετίου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έντονη δράση του Επιχειρηματικού Συνδέσμου και διαβεβαίωσε ότι η Πρεσβεία της Ελλάδας θα είναι πάντα στη διάθεση των επιχειρήσεων για διευκόλυνση της δράσης τους.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, ευχαρίστησε τον κ. Πρέσβη για την παρουσία του στη σύσκεψη και τη γενικότερη βοήθεια που προσφέρει στις δράσεις του Συνδέσμου και είπε ότι από κοινού με την Πρεσβεία θα πετύχουμε την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων Κύπρου – Ελλάδας.

Τέλος, ο Γ.Γ. του ΚΕΒΕ κ. Μάριος Τσιακκής είπε ότι το Επιμελητήριο στηρίζει όλες τις δράσεις του Συνδέσμου και θα συμμετάσχει στις νέες πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΗ πανδημία έφερε και αύξηση της βίας κατά των γυναικών
Επόμενο άρθροΤο εμβληματικό GEL Kinsei-Runner του 2000’s στη νέα συλλογή ASICS