Το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει μέτρα που προστατεύουν τους καταναλωτές από το χρέος πιστωτικών καρτών, τις υπεραναλήψεις και τα ακατάλληλα δάνεια. Η συζήτηση για το θέμα είναι προγραμματισμένη τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και η ψηφοφορία τη Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου.

Η νέα νομοθεσία, η οποία συμφωνήθηκε ήδη μεταξύ των διαπραγματευτών του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου τον Δεκέμβριο του 2022 και επιβεβαιώθηκε από την Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών τον Μάιο του 2023, απαιτεί κατάλληλη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας του καταναλωτή και αυστηρότερους κανόνες σχετικά με τη διαφήμιση για τη μείωση των αστοχιών πωλήσεων σε υπερχρεωμένα άτομα.

Η νομοθεσία θα καλύπτει συμβάσεις πίστωσης ύψους έως 100.000 ευρώ. Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν ανώτατα όρια στις χρεώσεις, για την πρόληψη των καταχρήσεων και τη διασφάλιση ότι οι καταναλωτές δεν θα μπορούν να χρεώνονται υπερβολικά επιτόκια. Παρέχουν επίσης στους καταναλωτές το δικαίωμα να υπαναχωρήσουν από σύμβαση πίστωσης χωρίς λόγο εντός 14 ημερών από την υπογραφή της.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΣτις 13 Σεπτεμβρίου η τελευταία ομιλία της Von der Leyen πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές
Επόμενο άρθροSaul Betmead και Partners Connected Communications: Η δημιουργική και στρατηγική σκέψη σε νέα προοπτική