Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 9:00 πμ (ώρα Στρασβούργου), η πρόεδρος της Επιτροπής θα απευθύνει την τελευταία ομιλία της για την κατάσταση της ΕΕ πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές

 

Εννέα μήνες πριν τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 6-9 Ιουνίου 2024, η πρόεδρος von der Leyen θα σκιαγραφήσει τις προτεραιότητες της Επιτροπής της για το διάστημα μέχρι τη λήξη της θητείας της. Αναμένεται να επικεντρωθεί στην ανάγκη για μια ισχυρότερη και ανθεκτικότερη Ευρωπαϊκή Ένωση, στη συνέχιση της στήριξης της ΕΕ προς την Ουκρανία στον πόλεμο κατά της ρωσικής επίθεσης, στην ενεργειακή ασφάλεια και ανεξαρτησία της ΕΕ, στη διττή πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, καθώς και στην προστασία των βασικών ευρωπαϊκών αξιών.

Στη συνέχεια, οι ευρωβουλευτές θα αξιολογήσουν το έργο της Επιτροπής και τα σχέδιά της, εκθέτοντας παράλληλα τις δικές του προτεραιότητες. Η ετήσια συζήτηση για την κατάσταση της Ένωσης επιτρέπει στους ευρωβουλευτές να ελέγχουν το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να συμβάλλουν στον καθορισμό της πολιτικής κατεύθυνσης της ΕΕ.

Η συζήτηση για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί σημαντική στιγμή λογοδοσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έναντι των δημοκρατικά εκλεγμένων αντιπροσώπων της ΕΕ, συμβάλλοντας έτσι σε μια πιο διαφανή και δημοκρατική Ένωση.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΣτο City of Dreams Mediterranean το πρώτο γαλλικό Gastro Club στην Κύπρο – ΦΩΤΟ
Επόμενο άρθροΝέοι κανόνες για προστασία των καταναλωτών από την ανάληψη υπερβολικού χρέους