Η Deloitte Κύπρου ανακοίνωσε ότι, από την 1 Ιουνίου ο Πιερής Μάρκου είναι ο νέος Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής. Ο κ. Μάρκου διαδέχεται τον Χρίστη Χριστοφόρου που ηγήθηκε της Deloitte τα τελευταία 20 χρόνια.

Η αλλαγή σκυτάλης στο επίπεδο του CEO γίνεται μετά από την απόφαση του κ. Χριστοφόρου να αποχωρήσει και μετά από τις νενομισμένες διαδικασίες και διαβουλεύσεις με τους συνεταίρους της Deloitte Κύπρου.

Σε δήλωση του για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ο Πιερής Μάρκου ανέφερε: «Είναι με μεγάλη αίσθηση υπερηφάνιας, αλλά και ευθύνης που αναλαμβάνω την ηγεσία ενός οργανισμού με μεγαλή και επιτυχή ιστορία, κοινές αξίες που συνδέουν τα στελέχη μας και μας καθοδηγούν σε κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζουμε. Ξεκινάω τα νέα μου καθήκοντα ως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Deloitte σε μια περίοδο με πολλές ιδιαιτερότητες και προκλήσεις για την παγκόσμια αγορά, ως αποτέλεσμα των μεγάλων επιπτώσεων της πανδημίας. Ωστόσο, μαζί με τους συνεταίρους και τα στελέχη της Deloitte, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε όλες τις προκλήσεις και να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε στα οικονομικά δρώμενα του τόπου, βρισκόμενοι πάντα δίπλα στις επιχειρήσεις, στην οικονομία και στους συνανθρώπους μας».

Η Deloitte Κύπρου είναι μεταξύ των μεγαλύτερων οίκων παροχής υπηρεσιών στην Κύπρο, παρέχοντας ελεγκτικές, φορολογικές, συμβουλευτικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες με πάνω από 750 συνεταίρους και προσωπικό, και είναι συνδεδεμένη με την Deloitte North South Europe.

«Με την πολυετή παρουσία μας στην αγορά της Κύπρου εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια, την ευρεία εμπειρία και τις δεξιότητες των ανθρώπων μας, καθώς και με την τεχνογνωσία του διεθνούς μας δικτύου, θα συνεχίσουμε την πλούσια και πολυεπίπεδη δράση της Deloitte στην Κύπρο. Είμαι βέβαιος για τις προοπτικές και το μέλλον της Deloitte, ως οργανισμό επιλογης τόσο για τα νέα ταλέντα, αλλά και πελάτες, ενώ παράλληλα θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κοινωνία μας.

Καταλήγοντας, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες όλων μας προς τον φίλο, Χρίστη Χριστοφόρου, ο οποίος στα 20 χρόνια που ηγείτο της Deloitte, άφησε ανεξίτηλα το στίγμα του σε όλα τα μεγάλα επιτεύγματα της εταιρείας μας», συνέχισε ο κ. Μάρκου.

Who i Who – Πιερής Μάρκου

Ο Πιερής Μάρκου ανέλαβε καθήκοντα Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Deloitte στην Κύπρο και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Deloitte Middle East, αφού είχε υπηρετήσει ως ο Επικεφαλής των Φορολογικών & Νομικών Υπηρεσιών για σειρά ετών. Είναι μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών στην Αγγλία και την Ουαλία, μέλος του Chartered Institute of Taxation, και του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας. Είναι επίσης αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ). Ο Πιερής Μάρκου είναι ένας από τους πλέον καταξιωμένους Κύπριους φορολογικούς συμβούλους και τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της φορολογικής πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – Οδεύουμε προς θωράκιση του πληθυσμού λέει ο Υπ. Υγείας
Επόμενο άρθροΠαράταση της υποβολής αιτήσεων στα Σχέδια Πετρελαίου Κίνησης