Ο Βρετανός πρωθυπουργός έριξε άκυρο και εξανέμισε τις προσδοκίες για αφίξεις Βρετανών τουριστών από τον Ιούλιο στην Κύπρο ανακοινώνοντας την Δευτέρα το βράδυ παράταση των περιορισμών στη χώρα του για άλλον ένα μήνα περίπου.

Η Βρετανία είχε ανακοινώσει εδώ και καιρό πως στις 21 Ιουνίου θα προχωρούσε σε άρση όλων των τοπικών περιορισμών που ισχύουν ακόμα, αλλά τη Δευτέρα ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε παράσταση των περιορισμών μέχρι και τις 19 Ιουλίου εξαιτίας των αυξημένων νοσηλειών που αποδίδονται κυρίως στην ινδική μετάλλαξη.

Ο Μπόρις Τζόνσον αλλάζοντας τον οδικό χάρτη που ο ίδιος έθεσε εξέφρασε την άποψη ότι η παράταση θα δώσει την ευχέρεια για αύξηση των εμβολιασμών,  προκειμένου να επιτευχθεί ένα αξιόλογο όπως είπε τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία και στην ινδική μετάλλαξη που είναι αρκετά πιο μεταδοτική.

Σύμφωνα, πάντως, με βρετανικά ΜΜΕ ήδη αεροπορικές εταιρείες και οργανωτές ταξιδιών όπως η TUI και η Jet2 έχουν προχωρήσει σε ακυρώσεις πακέτων και πτήσεων.

Σε δηλώσεις του ο γραμματέας του ΣΤΕΚ Δημήτρης Σολωμίδης αναγνώρισε πως η παράσταση των περιορισμών στην Αγγλία δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην Κύπρο, αφού όπως εκτίμησε δύσκολα πλέον θα υπάρξει ανακοίνωση για το άνοιγμα νέων περιορισμών στις 28 Ιουνίου. Κατ’ επέκταση, πρόσθεσε ο κ. Σολωμίδης δεν αποκλείεται να χαθεί και ο Ιούλιος όσον αφορά τις αφίξεις από τη Βρετανία. Πηγή philenews

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροJP Morgan: Γιατί η τράπεζα κρατάει $500 δις σε θησαυροφυλάκια
Επόμενο άρθροΤέλος στην υποβολή ενστάσεων για το Ειδικό Σχέδιο Κρατικής Χορηγίας