Την αποκάλυψη ότι η JPMorgan διατηρεί τουλάχιστον 500 δισ. δολάρια σε μετρητά έκανε ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής τράπεζας Τζέιμι Ντάιμον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τράπεζα περιμένει να επενδύσει ρευστά διαθέσιμα σε κρατικά ομόλογα όταν τα επιτόκια του δολαρίου θα είναι υψηλότερα, καθώς όπως εκτιμά θα αυξηθεί ο πληθωρισμός.

Η τράπεζα «πρακτικά συσσωρεύει όλο και περισσότερα μετρητά», όπως είπε ο CEO της τράπεζας σε συνέδριο της Morgan Stanley. Οι τράπεζες κρατούν τα μετρητά τους σε θησαυροφυλάκια ή τα καταθέτουν στην Federal Reserve.

«Έχουμε πολλά μετρητά και θα είμαστε πολύ υπομονετικοί, γιατί  πιστεύω ότι έχουμε μία πολύ καλή πιθανότητα ο πληθωρισμός θα είναι παροδικός», είπε ο Ντίμον.

Όπως εκτίμησε, αυξάνεται ο κίνδυνος η παρατηρούμενη αύξηση του πληθωρισμού να είναι επίμονη. «Περιμένω να δω υψηλότερα επιτόκια και περισσότερο πληθωρισμό και είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό», ανέφερε, παρότι οι αξιωματούχοι της Fed επιμένουν ότι η αύξηση του πληθωρισμού θα είναι μόνο μεταβατική, αναφέρει το Money Review.

Σημειώνεται ότι σε επιστολή του προς τους μετόχους της Berkshire Hathaway το 1980, ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ είχε περιγράψει τον πληθωρισμό σαν ένα «φόρο επί του κεφαλαίου», ο οποίος αποθαρρύνει τις επενδύσεις των επιχειρήσεων.

Ο Τζέιμι Ντάιμον δήλωσε από το βήμα του ίδιου συνεδρίου ότι σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του στην JP Morgan τουλάχιστον για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Πηγή: Lifo.gr

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΛαγκάρντ: H ΕΚΤ πρέπει να προσαρμοστεί σε έναν κόσμο που αλλάζει
Επόμενο άρθροΟ Τζόνσον έριξε άκυρο – Δεν θα δούμε βρετανούς τουρίστες ούτε τον Ιούλιο