Η είδηση που έκανε γνωστή το παλάτι ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο έχει συγκλονίσει τον Τύπο και την κοινή γνώμη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το θέμα κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου, με τα δημοσιεύματα να θέλουν τον πρίγκιπα Γουίλιαμ να αναλαμβάνει περισσότερες υποχρεώσεις για τη βασιλική οικογένεια καθώς ο πατέρας του βασιλιάς Κάρολος θα υποβάλλεται σε θεραπεία.

Οι γιατροί έχουν συστήσει στον βασιλιά Κάρολο να απέχει από τις δημόσιες εμφανίσεις του, δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία του.

Τα δημοσιεύματα θέλουν τον βασιλιά Κάρολο να είναι αισιόδοξος, ενώ επικεντρώνονται και στην εσπευσμένη επιστροφή του πρίγκιπα Χάρι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θεωρούν πως το πρόβλημα υγείας του θα φέρει ξανά πιο κοντά την οικογένεια.

«Ο πρίγκιπας Χάρι επιστρέφει σπίτι μόνος» αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της MailOnline, με τη Metro να αναφέρει πως ο μικρότερος γιος του βασιλιά εθεάθη στο αεροδρόμιο λίγες ώρες αφού ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο.

Αντίστοιχα το BBC μεταδίδει την είδηση πως ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ είναι ευγνώμων που το πρόβλημα υγείας του βασιλιά Καρόλου εντοπίστηκε νωρίς.

Ο βασιλιάς Κάρολος, σύμφωνα με τη MailOnline, γνώριζε για τη διάγνωσή του από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, επιμένοντας να πάει στην εκκλησία στο Norfolk την Κυριακή και χαιρετώντας θερμά τους πιστούς.

Φρόντισε μάλιστα να ενημερώσει προσωπικά τους γιους του πρίγκιπα Γουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι για τη διάγνωσή του πριν βγει η επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι. Πηγή: in.gr

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθρο«Γερο-καπνιστές»: ένα νέο είδος αστέρων βρέθηκε κρυμμένο στο κέντρο του Γαλαξία μας
Επόμενο άρθροΕπίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου στην Κύπρο