Δεν έπεισε ο Υφυπουργός Τουρισμού τους Βρετανούς για τα επιδημιολογικά δεδομένα της Κύπρου, νέα αξιολόγηση στις 28 Ιουνίου

 

H κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στην τελευταία της αξιολόγηση κατέταξε την Κύπρο στην «πορτοκαλί κατηγορία». Αυτό σημαίνει ότι για να έρθουν Βρετανοί στην Κύπρο θα πρέπει να υποβληθούν με δικά τους έξοδα σε τέσσερα μοριακά τεστ (ένα πριν την αναχώρησή τους από τη Βρετανία, ένα πριν την πτήση της επιστροφής και δύο ακόμα τη δεύτερη και όγδοη ημέρα μετά την άφιξή τους), ενώ θα πρέπει επίσης να παραμείνουν καραντίνα στο σπίτι τους για δέκα μέρες (ή εναλλακτικά να υποβληθούν σε πέμπτο μοριακό τεστ την πέμπτη μέρα και αν είναι αρνητικό να αποδεσμευτούν).

Οι διεθνείς πτήσεις από τη Βρετανία για σκοπούς διακοπών αναμένεται να ξεκινήσουν στις 17 Μαΐου. Παρά ταύτα, η Κύπρος έχει πλέον ελάχιστες ελπίδες να προσελκύσει τουρίστες από την υπό αναφορά αγορά, αφού οι όροι και οι προϋποθέσεις που τίθενται είναι αποτρεπτικοί για τους Βρετανούς τουρίστες.

Σημειώνεται ότι στην «πράσινη κατηγορία», στην οποία απαιτούνται μόνο δύο διαγνωστικά τεστ πριν και μετά την επιστροφή στη Βρετανία χωρίς καραντίνα, βρίσκονται ανταγωνιστικές χώρες όπως Πορτογαλία (μαζί με Αζόρες και Μαδέιρα), Γιβραλτάρ, Ισραήλ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Μπρουνέι, Ισλανδία, Φερόες νήσοι και νησιά Φώκλαντ.

Επισημαίνεται επίσης ότι στην «πορτοκαλί κατηγορία» μαζί με την Κύπρο υπάγονται οι περισσότεροι δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί, όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελλάδα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΕ αναζητεί απόψεις σχετικά με την κοινή χρήση δεδομένων
Επόμενο άρθροEE: Συνεχίζεται η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης για εμβόλια