Διαδικτυακό συνέδριο για δικηγόρους με θέμα «Νέοι Κανονισμοί Πολιτικής Δικονομίας: Ένα Βήμα Προόδου» διοργάνωσε το Ανώτατο Δικαστήριο με σκοπό την παρουσίαση των Προτεινόμενων  Νέων Kανονισμών Πολιτικής Δικονομίας.

Η αναθεώρηση των Κανονισμών αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της τρέχουσας Μεταρρύθμισης, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενός κοινού έργου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης σε συνεργασία με το Ανώτατο Δικαστήριο. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε εν αναμονή της συλλογής των σχολίων επί των Προτεινόμενων Κανονισμών από τη νομική κοινότητα. Οι  πληροφορίες που δόθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναμένεται να συμβάλουν στην κατανόηση των νέων Κανονισμών και να υποβοηθήσουν τη διαδικασία προετοιμασίας των σχολίων.

Σημαντικότατη ήταν η παρουσία του Έντιμου Λόρδου John Dyson, πρώην Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου, πρώην Master of the Rolls, Επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων για τη δημιουργία των νέων Κανονισμών Πολιτικής Δικονομίας στην Κύπρο. Ο Λόρδος Dyson, μίλησε για τη φιλοσοφία των νέων Κανονισμών θεμελιακός σκοπός των οποίων θα είναι να καταστήσουν ικανά τα δικαστήρια να χειρίζονται τις υποθέσεις δίκαια, με αναλογικό κόστος και πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από ό, τι είναι δυνατό σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με φιλοξενούμενους εν ενεργεία δικηγόρους και δικαστές από Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία.

Ως πρωτεργάτης της Μεταρρύθμισης, το Ανώτατο Δικαστήριο εκφράζει την ικανοποίησή του για την επιτυχή διεξαγωγή του συνεδρίου και προσβλέπει στην αποτελεσματική εφαρμογή ενός εκσυγχρονισμένου συστήματος απονομής δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροTα 4 χρόνια λειτουργίας της DP World Limassol μέσα από αριθμούς
Επόμενο άρθροΗ Κύπρος που μπορεί να κερδίζει