Περισσότερα από 250 κρουαζιερόπλοια και 400,000 επιβάτες εξυπηρετήθηκαν από το 2017, με την Εταιρεία να διαχειρίζεται παράλληλα, εμπορεύματα πέραν των τριών εκατ. τόνων

Τέσσερα χρόνια επιτυχούς λειτουργίας συμπληρώνει φέτος η DP World Limassol από την ανάληψη των καθηκόντων της ως διαχειρίστρια Εταιρεία του Τερματικού Πολλαπλών Χρήσεων και του Επιβατικού Τερματικού στο λιμάνι Λεμεσού. Με την ευκαιρία αυτή η Εταιρεία επαναβεβαιώνει την προσήλωσή της στην υλοποίηση επενδύσεων και την ανάπτυξη υπηρεσιών με στόχο την καθιέρωση του λιμανιού Λεμεσού ως κύριου λιμένα επιλογής στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στα τέσσερα πρώτα χρόνια της 25ετούς σύμβασης παραχώρησης που έχει συνάψει με την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία σήμανε και την εμπορικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού, η Εταιρεία κατέγραψε εντυπωσιακά αποτελέσματα, οδηγώντας σε σημαντική αύξηση των εσόδων του κράτους.

Συνολικά, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η DP World Limassol εξυπηρέτησε περισσότερα από 250 κρουαζιερόπλοια ενώ έχει διαχειριστεί την άφιξη πέραν των 400.000 επιβατών. Επιπρόσθετα, όσον αφορά το διαμετακομιστικό εμπόριο, η Εταιρεία εξυπηρέτησε πέραν των 3.500 εμπορικών πλοίων και διαχειρίστηκε εμπορεύματα που ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια τόνους.

Σε δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Nawaf Abdulla, ανέφερε: «Η DP World Limassol έχει πετύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που έχουμε επιλεγεί να είμαστε οι διαχειριστές αυτού του ζωτικής σημασίας, για την ευρύτερη περιοχή, λιμανιού και προσπαθούμε καθημερινά να γινόμαστε καλύτεροι». «Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε τον τελευταίο χρόνο», πρόσθεσε, «παραμένουμε προσηλωμένοι στην προσπάθειά μας να καθιερώσουμε το λιμάνι Λεμεσού ως κορυφαίο λιμάνι επιλογής στην Ανατολική Μεσόγειο στους τομείς της κρουαζιέρας και του διαμετακομιστικού εμπορίου».

Ο κ. Abdulla πρόσθεσε ότι μέσα από μια σειρά στοχευμένων επενδύσεων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου επενδυτικού σχεδιασμού της DP World Limassol, η Εταιρεία έχει προετοιμάσει κατάλληλα το λιμάνι Λεμεσού, ώστε να είναι σε θέση να διεκδικήσει έναν πιο κεντρικό ρόλο στην περιοχή, διασφαλίζοντας την αναπτυξιακή του τροχιά για τα επόμενα χρόνια.

Ειδικότερα, οι σημαντικές επενδύσεις σε εξοπλισμό και τεχνολογία, έχουν ενισχύσει την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητα του λιμανιού, επιτρέποντας τη φιλοξενία περισσότερων σκαφών και τη μείωση του χρόνου εξυπηρέτησής τους. Παράλληλα, έθεσαν τις βάσεις ώστε το λιμάνι να μπορεί να υποστηρίξει ενεργά τις ενεργειακές ερευνητικές δραστηριότητες στα ανοιχτά της Κύπρου και των γειτονικών χωρών. Η DP World Limassol έχει επίσης, επενδύσει στην απόκτηση νέου εξοπλισμού, προχωρώντας στην αγορά μεγάλου αριθμού γερανών, μηχανημάτων χειρισμού εμπορευμάτων, ανυψωτών, καθώς και άλλου απαραίτητου εξοπλισμού που συνέβαλε στην ενίσχυση της αυτοματοποίησης και της θωράκισης των εργασιών του λιμανιού.

Ως ένας σύγχρονος οργανισμός διεθνούς εμβέλειας, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των τομέων της εφοδιαστικής και του έξυπνου εμπορίου, ο Όμιλος DP World επενδύει συστηματικά σε πλήρη συμμόρφωση με τα τελευταία διεθνή πρότυπα, όπως και σε ψηφιακές λύσεις που αυξάνουν την αποδοτικότητα και παρέχουν άμεσα οφέλη στο προσωπικό και τους πελάτες του. Η στρατηγική αυτή αντικατοπτρίζεται και στο λιμάνι Λεμεσού, όπου η Εταιρεία εισήγαγε ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων, περιλαμβανομένων και δυο νέων μεθόδων ηλεκτρονικών πληρωμών.

H DP World Limassol παραμένει προσηλωμένη στην ανάπτυξη των υποδομών της, με στόχο τη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για κάθε τομέα δραστηριότητας του λιμανιού.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΕπιστροφή στην εργασία μετά το lockdown: Τι να περιμένετε και πώς να προσαρμοστείτε
Επόμενο άρθροOι νέοι Κανονισμοί Πολιτικής Δικονομίας το θέμα εκπαιδευτικού συνεδρίου για δικηγόρους