Η Philip Morris Cyprus, θυγατρική της Philip Morris International (PMI) συμπλήρωσε ένα χρόνο συνεχούς λειτουργίας στην Κύπρο και ανέλυσε το όραμά της για μια Smoke-Free Cyprus μέχρι το 2030. Κάνοντας εκτενή αναφορά στο επιχειρηματικό και εργοδοτικό αποτύπωμά της στη χώρα, ο Γενικός Διευθυντής της Philip Morris Cyprus κ. Σταύρος Δρακουλαράκος μοιράστηκε τον στόχο της εταιρείας και των ανθρώπων της για μια Κύπρο απαλλαγμένη από το τσιγάρο.

Η παρουσία της Philip Morris Cyprus στη χώρα

H Philip Morris Cyprus διαθέτει 7 καταστήματα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κύπρου, ενώ πάνω από 550 σημεία λιανικής πωλούν τα προϊόντα της PMI. Στην Kύπρο, το 75% των συνολικών καθαρών εσόδων από τα προϊόντα της ΡΜΙ προέρχεται από εναλλακτικές λύσεις χωρίς καύση. Σημειώνεται ότι η Κύπρος είναι μόλις η 5η χώρα στον κόσμο που λάνσαρε την νέα τεχνολογία με το IQOS ILUMA.

Η Philip Morris Cyprus ως Εργοδότης

H Philip Morris Cyprus που εδρεύει στη Λευκωσία, απασχολεί άμεσα και έμμεσα 100 εργαζόμενους εκ των οποίων το 70% είναι Κύπριοι και Κύπριες. Το 50% των ανθρώπων της εταιρείας είναι γυναίκες, ακόμη και στις ανώτερες διοικητικές θέσεις. Επιπλέον, η Philip Morris Cyprus έχει πιστοποιηθεί ως εργοδότης επιλογής με το Great Place to Work.

Το οικονομικό αποτύπωμα της Philip Morris Cyprus στην Κύπρο

To αποτύπωμα της εταιρείας στην Κύπρο τον τελευταίο χρόνο είναι 54 εκατομμύρια ευρώ στα κρατικά ταμεία από τα προϊόντα της ΡΜΙ και 1 εκατομμύριο ευρώ στο οικοσύστημα λιανικής πώλησης. Παράλληλα, 1 στους 3 ενήλικους καπνιστές έχουν κάνει τη μετάβαση στα εναλλακτικά προϊόντα θέρμανσης καπνού της PMI και έχουν σταματήσει το κάπνισμα συμβατικών τσιγάρων.

Ο κ. Σταύρος Δρακουλαράκος, Γενικός Διευθυντής της Philip Morris Cyprus, αναφέρθηκε στο όραμα της εταιρείας για μια Κύπρο χωρίς τσιγάρο, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο της τεχνολογίας και της επιστήμης που υποστηρίζουν τα εναλλακτικά προϊόντα θέρμανσης καπνού: «Η Κύπρος βρίσκεται σε μια πορεία θετικής αλλαγής. Γι’ αυτό και ο μόνος στόχος μας είναι τα smoke-free προϊόντα. Το όραμά μας είναι μέχρι το τέλος του 2030 η Κύπρος να έχει περιθωριοποιήσει τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος. Θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά, προς μια Κύπρο χωρίς τσιγάρο, προς ένα κόσμο χωρίς τσιγάρo – όλοι μαζί, προς το καλύτερο».

Το επόμενα βήματα της Philip Morris Cyprus είναι να θέσει σε εφαρμογή το πλάνο της για βιώσιμες πρακτικές στο επιχειρείν σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές της μητρικής της εταιρείας (PMI), και να συνεχίσει να επενδύει σε ταλαντούχους ανθρώπους και νέες τεχνολογίες, με σκοπό τη μετάβαση των ενήλικων καπνιστών σε εναλλακτικές επιλογές από το τσιγάρο.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΈνας στους τέσσερις πολίτες έχουν κάποιας μορφής ρευματοπάθεια – Eβδομάδα ενημέρωσης
Επόμενο άρθροΝέα εικόνα, νέα εποχή και νέα καταστήματα για τους Φούρνους Ζορπάς