Δεν χρειάζονται στατιστικά και έρευνες για να μας αποδείξουν ότι οι κινητές συσκευές είναι πλέον προέκταση του χεριού μας και σε μεγάλο βαθμό επηρεάζουν τη ζωή μας  σε όλα τα επίπεδα όπως τη ψυχαγωγία, την εργασία, τις συναλλαγές, την εκπαίδευση, την επικοινωνία, τα φωτογραφικά άλμπουμ μας. Ακόμα και αυτά που δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα μπορούσαν να ψηφιοποιηθούν, η πανδημία ήρθε για να μας διαψεύσει.

Σήμερα, η συνεχής σύνδεση στο διαδίκτυο με έξυπνες συσκευές είναι απαραίτητη, και αδιαμφισβήτητα μια εξέλιξη που ήρθε για να μείνει. Την ίδια στιγμή όμως, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός αφήνει το αποτύπωμά του σε κάθε κλάδο της οικονομίας και της ζωής μας, έτσι και το έγκλημα στον κυβερνοχώρο αναπτύσσεται ραγδαία προκαλώντας σημαντικούς κινδύνους.

Μόνο το 2020 εντοπίστηκαν σε φορητές συσκευές παγκοσμίως πάνω από 5,6 εκατομμύρια κακόβουλα πακέτα εγκατάστασης, 157.000 τραπεζικά trojan και περισσότερα από 20.000 ransomware. Μπορεί οι λέξεις αυτές να είναι για πολλούς από εμάς άγνωστες, αλλά δεν παύουν να αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των κινητών συσκευών μας αλλά κυρίως για την προστασία των προσωπικών δεδομένων μας.

Οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν εργαλεία social engineering, όπως η «κάλυψη» κακόβουλου λογισμικού ως κάποια γνωστή εφαρμογή για να κρύψουν τα βήματά τους και να καταφέρουν με ευκολία να πάρουν τον έλεγχο των συσκευών μας. Από το 2020 παρατηρείται ετήσια αύξηση των κυβερνοεγλημάτων, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια με τους εγκληματίες να διεισδύουν στις συσκευές μας, καλύπτοντας τα ίχνη τους, αποσπώντας πληροφορίες, προσωπικά στοιχεία, τραπεζικούς κωδικούς κ.ά.

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων μας είναι πια στο χέρι μας, καθώς υπάρχει τρόπος να ασφαλίσουμε τις κινητές συσκευές μας αποτρέποντας κάθε είδους απειλή, από όπου και αν προέρχεται. Το Epic mobile security αποτελεί ένα πρωτοπόρο εργαλείο στη χώρα μας που προστατεύει τους κατόχους του από κυβερνοεπιθέσεις και απειλές κάθε είδους. Μια εφαρμογή ασφαλείας που δημιουργήθηκε από την παγκοσμίου φήμης εταιρεία λογισμικών ασφαλείας Checkpoint και παρέχεται αποκλειστικά από την Epic σε όλους τους συνδρομητές της.

Έχοντας την εφαρμογή εγκατεστημένη στο κινητό σου, κάθε φορά που συνδέεσαι, σαρώνει το δίκτυο για πιθανές απειλές και σου δίνει το πράσινο φως σε πραγματικό χρόνο, ώστε να συνεχίσεις με ασφάλεια τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές σου και το σερφάρισμά σου στο διαδίκτυο. Την ίδια στιγμή, ελέγχει τις εφαρμογές από κακόβουλα λογισμικά υποκλοπής spyware, προστατεύει τα αρχεία και τα δεδομένα σου και αποτρέπει κάθε παράνομη προσπάθεια εισόδου στο κινητό σου από hackers.

Μάθε περισσότερες πληροφορίες για το Epic Mobile Security και τις δυνατότητές του να σε προστατεύει άμεσα από κυβερνοεπιθέσεις και υποκλοπές με μία επίσκεψη στο epic.com.cy.


Σχετικά με την Epic

Η Epic είναι ένας από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς πάροχους στην Κύπρο. Η Epic παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, internet και συνδρομητικής τηλεόρασης, καθώς και εξειδικευμένες λύσεις ICT για επιχειρήσεις. Παράλληλα, λειτουργεί 19 καταστήματα με προϊόντα τεχνολογίας, accessories και τηλεπικοινωνιακές λύσεις.

Το 2019, προχώρησε στην υλοποίηση της μεγαλύτερης επένδυσης που έγινε ποτέ, για ένα ασύλληπτα γρήγορο δίκτυο, με 10 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σύγκριση με το παρελθόν και με μεγάλη ευρυζωνική κάλυψη.

Aπό το 2020, η Epic βραβεύτηκε πέντε φορές, λαμβάνοντας 3 φορές το βραβείο “Best Mobile Network in Test” από την ανεξάρτητη εταιρεία αξιολόγησης δικτύων umlaut και 2 φορές το βραβείο “Fastest Mobile Network in Cyprus” από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων διαδικτύου Ookla.

Η Epic ανήκει στη Monaco Telecom, τον πάροχο τηλεπικοινωνιών του Πριγκιπάτου του Μονακό, και είναι μέλος μιας οικογένειας δυναμικών ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών παρόχων, η οποία δραστηριοποιείται στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία, τη Μάλτα και την Ιρλανδία.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • Epic
Προηγούμενο άρθροΣΤΕΚ: Αναγκαία η συνεχής και σε βάθος αξιολόγηση των τουριστικών δεδομένων
Επόμενο άρθροΝέο σχέδιο χορηγιών για την ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων