Η Louis Hotels διακρίθηκε στα περιβαλλοντικά προγράμματα «Life Food Print» και «Ζero Waste Awards»

 

Αναγνωρίζοντας την ευθύνη της απέναντι στους εταίρους, τους πελάτες, τους συνεργάτες, το προσωπικό καθώς και τις τοπικές κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται, η Louis Hotels εργάζεται για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, εφαρμόζοντας ένα συστηματικό πρόγραμμα ESG. Την ίδια στιγμή, αναλαμβάνει δράσεις και ενσωματώνει πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης στο λειτουργικό της πλαίσιο, το οποίο σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον, βελτιώνει τα επίπεδα εξοικονόμησης φυσικών πόρων και αναβαθμίζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο.

Φέτος τον Ιούνιο η Louis Hotels απέσπασε δύο σημαντικές διακρίσεις. Η πρώτη χρονικά ήρθε στις 7 Ιουνίου από την ΟΕΒ στο πλαίσιο του προγράμματος «Life Food Print», που στόχο έχει την ανάδειξη των επιχειρήσεων που προωθούν καλές πρακτικές μείωσης σπατάλης τροφίμων και αποβλήτων τροφίμων. Οι βραβευθέντες επιλέγηκαν μέσω διαγωνισμού της ΟΕΒ προς τα μέλη της κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2021. Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν εξετάστηκαν ως προς την περιβαλλοντική πολιτική που εφαρμόζουν, τις πρωτοβουλίες και εθελοντικές δράσεις/ενέργειες που πραγματοποιούν για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού και των πελατών τους, όπως επίσης και τους διάφορους κανονισμούς που εφαρμόζουν και συμβάλλουν στη μείωση της σπατάλης τροφίμων και στην καλύτερη αξιοποίηση των πρώτων υλών τροφίμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη διάκριση έλαβαν μόνο τρεις επιχειρήσεις, με τη Louis Hotels να είναι μία από αυτές.

Η δεύτερη διάκριση ήρθε στις 22 Ιουνίου στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος «Zero Waste Beach 2022», που υλοποιεί το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, με την υποστήριξη του ιδρύματος Coca-Cola Foundation. Η Louis Hotels μαζί με άλλες οκτώ παράκτιες επιχειρήσεις ξεχώρισαν ανάμεσα σε 320 συμμετοχές στον φετινό θεσμό, στις κατηγορίες της Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας, της Βιωσιμότητας, της Καινοτομίας και της Κοινωνικής Ευθύνης. Πιο συγκεκριμένα, η Louis Hotels έλαβε το φετινό βραβείο για μεγάλες επιχειρήσεις στην κατηγορία Κοινωνική Ευθύνη. Το πρόγραμμα «Zero Waste Beach» αποσκοπεί στην κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων φορέων και του κοινού στη μάχη κατά της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης. Από το 2018 μέχρι και σήμερα επιτεύχθηκε η συγκέντρωση περίπου 2.547 τόνων ανακυκλώσιμων υλικών.

Σχολιάζοντας τις διακρίσεις, ο Μάριος Περδίος, Chief Operations Officer της Louis Hotels, ανέφερε: «Νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση αλλά και ευγνωμοσύνη για τις εξαιρετικά σημαντικές διακρίσεις που λάβαμε στα περιβαλλοντικά προγράμματα «Life Food Print» και «Ζero Waste Awards», οι οποίες αποτελούν απτή απόδειξη των συνεχών προσπαθειών μας στο να γίνουμε πιο κοινωνικά υπεύθυνοι. Η βιωσιμότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον πυρήνα των λειτουργιών μας, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα όταν λαμβάνουμε τέτοιες διακρίσεις. Κάθε χρόνο θα επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στο να γινόμαστε ολοένα και περισσότερο κοινωνικά υπεύθυνοι. Επόμενος στόχος μας σε εταιρικό επίπεδο είναι να αποβάλουμε εντελώς το πλαστικό από τη λειτουργία των μονάδων μας μέχρι και το καλοκαίρι του 2024».

Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν το επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς που γίνεται από το σύνολο του προσωπικού και της διεύθυνσης της Louis Hotels για πραγματική και ουσιαστική μείωση της σπατάλης τροφίμων, καθώς και μείωση των πλαστικών αποβλήτων. Οι εξαιρετικές επιδόσεις στις δύο αυτές πρωτοβουλίες αναδεικνύουν για ακόμα μια φορά το κοινωνικό και το περιβαλλοντικό πρόσωπο της Louis Hotels, καθώς και τη διαχρονική αφοσίωσή της στην αριστεία.

Σχετικά με τη Louis Hotels

Η Louis Hotels, μέλος του Ομίλου Louis, είναι ένα από τα πρωταγωνιστικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα της νοτιοανατολικής Μεσογείου. H Louis Hotels, διαθέτει πάνω από 80 χρόνια εμπειρίας στην ξενοδοχειακή βιομηχανία με 26 ξενοδοχεία και θέρετρα για κάθε τύπο διακοπών στην Κύπρο και τα ελληνικά νησιά.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΟι ευρωβουλευτές υπέρ της ένταξης της Κροατίας στην Ευρωζώνη
Επόμενο άρθροEπαναφορά της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους