Με την εκλογή της Αννίτας Δημητρίου στην Προεδρία της Βουλής στέλνεται ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους ότι και οι γυναίκες αξίζει να διεκδικούν ανάλογα αξιώματα, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Προσερχόμενος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για να παραστεί στην τελετή  παρασημοφόρησης των ευεργετών για την ανέγερση του νέου Καθεδρικού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η κα Αννίτα Δημητρίου είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής και προέρχεται και από τον ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «και πιο σημαντικό είναι ότι είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το δεύτερο τη τάξει αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θέλω θερμότατα να συγχαρώ τη φίλη και αγαπημένη μου Αννίτα Δημητρίου, να ευχαριστήσω όσους την ψήφισαν, αλλά και όχι μόνο. Είναι ελεύθερος ο καθένας να επιλέξει δικό του υποψήφιο.

Σημασία έχει ότι στέλνεται ένα ισχυρό μήνυμα σήμερα προς όλες τις γυναίκες της Κύπρου, προς όλους τους πολίτες της Κύπρου ότι και οι γυναίκες μπορεί και πρέπει να διεκδικούν και αξίζουν να διεκδικούν ανάλογα αξιώματα».

Ερωτηθείς αν στα σχέδια του για ανασχηματισμό είναι να έχει περισσότερες γυναίκες, ο Πρόεδρος είπε «το μήνυμα είναι και προς εμένα».

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΈτσι βγήκε πρόεδρος της Βουλής η Αννίτα Δημητρίου  
Επόμενο άρθροΤο Antasia Beach Club ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του