Συνεχίζονται οι εργασίες εξωραϊσμού τμήματος της Λαϊκής Γειτονιάς με το έργο – το κόστος του οποίου ανέρχεται σε περίπου 800,000 ευρώ –  να αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας “Ο Δήμος Λευκωσίας, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει οι οποίες έχουν επιδεινωθεί σημαντικά από την πανδημία του COVID 19, δεν άφησε να επηρεαστεί η διεξαγωγή έργων που αναβαθμίζουν την πόλη και την ποιότητα ζωής των δημοτών της”.

Το έργο της Λαϊκής Γειτονιάς – που περιλαμβάνει τις οδούς Π. Ηλιάδη, Πραξίππου, Αριστοκύπρου και Διογένους – θα αναβαθμίσει την ποιότητα και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της περιοχής με σκοπό  την προσέλευση ντόπιων και ξένων επισκεπτών καθώς και την ανάπτυξη εμπορικών και δημιουργικών επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά:

– Eξωραϊσμό των όψεων κτηρίων, αποκατάσταση εξωτερικής τοιχοποιίας, χρωματισμών, κουφωμάτων και στεγών.

– Αντικατάσταση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης με νέου τύπου φωτιστικά.

– Πλήρης ενίσχυση/αναβάθμιση μπαλκονιών, κατασκευή περγόλων/στεγάστρων σε χώρους υπαίθριων εστιάσεων και σε χώρους έκθεσης/ προβολής προϊόντων στις όψεις και στις εισόδους καταστημάτων.

– Στοιχεία έκθεσης προϊόντων, τοποθέτηση νέων επιγραφών/πινακίδων, κατασκευή ράμπας, τοποθέτηση ανελκυστήρα για ΑμεΑ.

-Τοποθέτηση υπαίθριου εξοπλισμού (παγκάκια, ανθώνες, κάλαθοι κ.λ.π).

– Επιδιόρθωση πλακόστρωτου.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι “αντιλαμβάνεται και κατανοεί τις δυσκολίες που βιώνουν οι καταστηματάρχες, λόγω της πανδημίας. Γι’ αυτό, και στα μέτρα των οικονομικών του δυνατοτήτων του, έχει προχωρήσει σε οικονομικές ελαφρύνσεις προς τους επιχειρηματίες της περιοχής της παλιάς πόλης.  Μεταξύ άλλων, προχώρησε σε μείωση της χρέωσης για τέλη σκυβάλων και επαγγελματικής άδειας, ανέστειλε τη μηνιαία χρέωση για υπαίθρια εστίαση ενώ παραχώρησε ελαφρύνσεις στα ενοίκια υποστατικών, υπό την ιδιοκτησία του”.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθρο€20 εκ. για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Κύπρο
Επόμενο άρθροΣτη Δέσποινα Μπεμπεδέλη το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ 2020